Pensionarii care primesc sute de lei în plus de la 1 octombrie!

Casa de Pensii a anunţat cine sunt pensionarii care primesc sute de lei în plus începând de la 1 octombrie 2024.

Oficialii au ţinut să precizeze că nu este vorba despre o recalculare, ci despre modificarea unei legi care duce la majorarea veniturilor anumitor seniori.

Mai exact, peste 170.000 de seniori vor lua mai mulţi bani începând de marţi ca urmare a creşterii pragului de impozare. Postaşii urmează să distribuie noile sume în aceste zile, în timp ce pensionarii care aşteaptă pensiile pe card le vor primi la sfârşitul acestei săptămâni.

Pensionarii care primesc mai mulţi bani

Legea pensiilor s-a schimbat din nou, motiv pentru care pensionarii care vor primi sute de lei în plus începând de la 1 octombrie sunt cei care se încadrează în noul prag de impozitare. Acesta a crescut de la 2.000 de lei la 3.000 de lei, a anunţat Casa de Pensii, scrie Bugetul.

Practic, seniorii din România care au pensie de peste 3.000 de lei vor plăti un impozit de 10% din suma care depăşeşte acest prag. Astfel, la un venit de 4.000 de lei, impozitul este de 100 de lei, în timp ce bătrânii care primesc 5.000 de lei de la stat vor plăti un impozit de 200 de lei.

Legea fusese modificată doar pentru cei din sistemul public, însă acum o nouă categorie va beneficia de această nouă regulă. Este vorba despre 170.000 de pensionari din armată și poliție.

„Venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 3.000 lei”, se precizează în actul normativ.

Din păcate, această măsură înseamnă un cost total de 34,6 milioane de lei pentru anul 2024, generând astfel un impact bugetar negativ asupra veniturilor statului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pădurari amenințați cu moartea de un botoșănean, cazul a ajuns în atenția procurorilor!

astăzi, 11:14

Bărbatul este cercetat sub aspectul comiterii a șase infracțiuni de ultraj. În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că, în perioada iulie-august a.c., în timp ce...

Percheziții imobiliare terminate cu cătușe. Botoșănean reținut după ce a furat doi viței!

astăzi, 10:48

În cursul zilei de marți, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr de 19 ani, din orașul Săveni. Tânărul este ce...

Botoșani: Copilaş de nici 2 ani, opărit cu oala de mâncare. Inima micuţului s-a oprit aproape 20 de minute! (Video)

astăzi, 10:19

Un copil de doar un an şi jumătate din Botoşani luptă să trăiască după ce s-a opărit cu mâncare, relatează Observator. Băiatul se afla cu mama lui în momentul în care a...