Identitate românească falsă cumpărată cu 100 de euro

Identitate românească falsă cumpărată cu 100 de euro

Polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, duminică, asupra unui cetățean din Republica Moldova, un document cu însemnele autorităților române, care s-a dovedit a fi falsificat, informează Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) din Iași.

Potrivit sursei citate, bărbatul, în vârstă de 37 de ani, era pasager într-un microbuz înmatriculat în România. În timpul controlului, în borseta acestuia a fost descoperită o carte de identitate românească.

„Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare și au constatat că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că a achiziționat documentul contra sumei de 100 de euro, cu scopul de a obține un loc de muncă mai bine plătit”, au afirmat reprezentanții ITPF Iași.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

BOR câștigă. Certificatul verde stă departe de slujbele religioase. „Accesul într-un spațiu sacru nu poate fi condiționat”

astăzi, 10:55
53

Accesul credincioșilor în biserică nu poate fi restricționat, pentru că e un spațiu care oferă „produse sau servicii vitale”, la fel ca magazinele alimentare și farmaciile, ar...

Apelul unei mame disperate să-și salveze unicul copil. „Viața lui depinde de o sumă de bani. Sunt un om cu puteri limitate”

Sâmbătă, 4 Decembrie 2021
4149

Doi părinți din Botoșani trăiesc o dramă, de când unicul lor copil a fost diagnosticat cu o formă rară de tumoră pe creier. Boala de care suferă Doru a fost descoperită în urmă ...

20 de îmbolnăviri COVID-19 raportate în ultimele 24 de ore. Un pacient de 40 de ani a murit

Sâmbătă, 4 Decembrie 2021
899

20 de persoane au fost diagnosticate cu infecție COVID-19, în ultimele 24 de ore, arată datele centralizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani.Potrivit statisticii fur...