Identitate românească falsă cumpărată cu 100 de euro

Identitate românească falsă cumpărată cu 100 de euro

Polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, duminică, asupra unui cetățean din Republica Moldova, un document cu însemnele autorităților române, care s-a dovedit a fi falsificat, informează Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) din Iași.

Potrivit sursei citate, bărbatul, în vârstă de 37 de ani, era pasager într-un microbuz înmatriculat în România. În timpul controlului, în borseta acestuia a fost descoperită o carte de identitate românească.

„Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare și au constatat că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că a achiziționat documentul contra sumei de 100 de euro, cu scopul de a obține un loc de muncă mai bine plătit”, au afirmat reprezentanții ITPF Iași.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Spune-ne opinia ta