Identitate europeană cumpărată cu 300 sute de euro

Identitate europeană cumpărată cu 300 sute de euro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, la controlul de frontieră, o carte de identitate ce s-a dovedit a fi falsă.

Potrivit reprezentanților S.T.P.F. din Botoșani, bărbatul, în vârstă de 30 de ani, cu cetățenie Republica Moldova, s-a prezentat, marți, în jurul orei 21:55, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, fiind pasager al unui microbuz cu destinația Italia.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra bărbatului, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au descoperit o carte de identitate similară celor eliberate de autorităţile române, având imprimate datele și fotografia persoanei în cauză.

„Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat faptul că a obținut cartea de identitate în luna martie în timp ce se afla la muncă în Germania, prin intermediul unui coleg, plătind suma de 300 de euro”, a precizat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt S.T.P.F. Botoșani.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Borsetă cu bani restituită proprietarului de un elev jandarm (fotogalerie)

astăzi, 10:08
295

O borsetă cu bani a reintrat, seara trecută, în posesia proprietarului de drept cu ajutorul unui viitor subofițer jandarm.Ionuț, elev la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi din Fă...

Bărbat amendat și lăsat fără lemne, după ce a încercat să păcălească oamenii legii

Luni, 6 Februarie 2023
216

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 8 din Flămânzi au oprit pe drumul județean D.J. 208 H, în comuna Coșula, o autoutilitară care transporta mater...

Acțiune a polițiștilor din Ștefănești pentru depistarea ilegalităților în domeniul silvic

Luni, 6 Februarie 2023
172

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 10 Ștefănești au organizat o acțiune pentru prevenirea și co...