Identitate europeană cumpărată cu 300 sute de euro

Identitate europeană cumpărată cu 300 sute de euro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, la controlul de frontieră, o carte de identitate ce s-a dovedit a fi falsă.

Potrivit reprezentanților S.T.P.F. din Botoșani, bărbatul, în vârstă de 30 de ani, cu cetățenie Republica Moldova, s-a prezentat, marți, în jurul orei 21:55, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, fiind pasager al unui microbuz cu destinația Italia.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra bărbatului, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au descoperit o carte de identitate similară celor eliberate de autorităţile române, având imprimate datele și fotografia persoanei în cauză.

„Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat faptul că a obținut cartea de identitate în luna martie în timp ce se afla la muncă în Germania, prin intermediul unui coleg, plătind suma de 300 de euro”, a precizat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt S.T.P.F. Botoșani.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Vernisaj al expoziției cultural-artistice „Alice Sfințesco - Cântecul Culorilor”, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani (fotogalerie)

astăzi, 13:26
114

Sâmbătă, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani a avut loc vernisajul expoziției cultural – artistice „Alice Sfințesco – Cântecul Culorilor...

Municipiul Dorohoi și încă șase localități rămân fără apă preț de câteva ore

astăzi, 13:19
475

Locuitorii municipiului Dorohoi rămân fără apă, astăzi, până la ora 20:00, din cauza debitului redus ce alimentează rezervoarele de la Dealul Mare. Alimentarea rezervoarele de la De...

Bărbat reținut pentru 24 de ore, după ce ar fi încercat să violeze o femeie de 80 de ani

astăzi, 10:39
394

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, în vârstă de 50 de ani, din comuna Vor...