Grevă la Ministerul Muncii și zile libere la stat, cum se virează pensiile!

Angajaţii din Casele de Pensii sunt începând de luni, 27 noiembrie, în grevă generală, potrivit Federaţiei Sindicatelor din Ministerul Muncii (FSMM).

Grevă la Ministerul Muncii și zile libere la stat, cum se virează pensiile!

   Foto: Gândul

Conducerea Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) dă asigurări că pensionarii își vor primi banii cuveniți în decembrie înainte de sărbători, în ciuda protestelor anunțate și a zilelor libere legate la începutul lunii decembrie.

Având în vedere sărbătorile legale din 30 noiembrie, respectiv 1 Decembrie, precum și zilele libere de 2 și 3 decembrie 2023, conducerea Casei Naționale de Pensii Publice precizează că a întreprins deja demersurile necesare pentru a asigura plata pensiilor și a celorlalte drepturi care se achită prin casele teritoriale de pensii, aferente lunii decembrie.

„Cu sprijinul factorilor poștali, plata drepturilor va începe cu data de 4 decembrie astfel ca, până de sărbători, toate drepturile să fie achitate”, potrivit precizărilor transmise.

Pentru beneficiarii care au ales plata prin conturi bancare, ziua de plată este 12 decembrie.

„În acest context, având în vedere exercitarea dreptului la protest/grevă al salariaților din casele teritoriale de pensii, dorim să îi asigurăm pe beneficiari că activitatea acestor instituții continuă iar plata pensiilor nu este pusă în pericol”, a anunțat, marți, instituția, potrivit Gândul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Programul Trenurile Soarelui 2024 ocolește Botoșaniul, ce orașe sunt pe listă!

astăzi, 16:26
6

CFR Călători a anunțat joi după-amiază începerea programului Trenurile Soarelui 2024, cu începere din 14/15 iunie.Într-un comunicat dat publicității, operatorul feroviar d...

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
26

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
62

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...