Febra cumpărăturilor în piața din Botoșani: Forfotă la tarabe, prețuri uriașe la carne (Fotogalerie)

Cu o săptămână înainte de cea mai așteptată sărbătoare din an, botoșănenii iau cu asalt piețele și supermarket-urile pentru a cumpăra cele necesare pentru masa de Crăciun. Din această ecuație ies fericiți doar comercianții, cumpărătorii rămânând cu mai puțini bani în buzunare.

Febra cumpărăturilor în piața din Botoșani: Forfotă la tarabe, prețuri uriașe la carne (Fotogalerie)

Sărbătorile de iarnă înseamnă bucurii, momente petrecute alături de cei dragi, marcând Nașterea lui Iisus Hristos, dar totodată mai înseamnă și stres, oboseală și nervi întinși la maximum în febra cumpărăturilor.

Ne aflăm în ultima săptămână dinaintea Crăciunului, timp în care cetățenii fac ultimele cumpărături, finalizează curățenia generală în locuințe și își organizează masa de sărbătoare. În acest sens, botoșănenii sunt nevoiți să se „înarmeze” cu bani, dar și cu multă răbdare.

Piața Centrală din municipiul Botoșani este luată cu asalt de cetățeni, unii veniți chiar din mediul rural pentru a se aproviziona cu cele necesare. Botoșănenii cumpără, în această perioadă, mai mult carne de porc, iar aceasta nu este la un preț tocmai la îndemâna oricui.

De exemplu, în Piața Mare din Botoșani kilogramul de ceafă de porc fără os începe de la 28 de lei și ajunge la 36 de lei la unii comercianți, iar cotletul de porc fără os se găsește la prețul de 26 de lei kilogramul, dar poate ajunge și la 30 de lei. De asemenea, nici pulpa de vițel fără os nu se găsește la un preț rezonabil, botoșănenii fiind nevoiți să scoată din buzunare de la 32 până la 37 sau 36 de lei pentru un kilogram. Pulpa de porc fără os este la 26 de lei kilogramul, iar pieptul și costița de vițel se pot cumpăra cu 27 de lei kilogramul.

Cei care doresc să cumpere carne tocată de vițel și porc trebuie să scoată din buzunare, pentru un kilogram, suma de 18 lei. Spata de porc fără os este de 18 lei kilogramul, iar rasolul de porc 16 lei.

Pulpele de pui cu spate se găsesc la 16 lei kilogramul, iar cele fără spate sunt la 15 lei kilogramul și ciocănelele sunt la 16 lei. Kilogramul de pulpe dezosate este de 20 de lei.

Cu toate acestea, oamenii scot din buzunare bani grei pentru a pune pe masa de Crăciun bucate alese. Astfel, ecuația aduce mai multă bucurie comercianților, care reușesc să își vândă marfa, iar cetățenii oricum sunt nevoiți să cumpere.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
894

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1348

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
585

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...