El a printat 3 milioane de afișe cu mesajul "România vrea autostrăzi". "Unii mi-au blocat afișele, dar nu mă opresc pentru nimic în lume!"

"De ce să moară un om nevinovat din cauza drumurilor? Nu vreau să stau la doi metri sub pământ, așa că mă întreb, în SRL-ul numit România, cine anume se face vinovat pentru că n-am un singur centimetru de autostradă în Moldova și riscul de a deceda nevinovat în trafic este cel mai ridicat?"

El a printat 3 milioane de afișe cu mesajul "România vrea autostrăzi". "Unii mi-au blocat afișele, dar nu mă opresc pentru nimic în lume!"

Suceveanul Ștefan Mandachi, proprietarul francizei Spartan, susține că trăiește în cea mai riscantă zonă din Uniunea Europeană, din punct de vedere rutier, în contextul în care România stă foarte prost la numărul de kilometri de autostradă.

"Nu fac politică, nu sunt activist, nu fac parte din nicio organizație, mișcare sau asociație. Sunt Ștefan Mandachi". Acesta a explicat că, în anul 2008, conducătorii de la acea vreme promiteau că vor fi construite autostrăzi în toată România, până în 2016.

„Am stat zen cu toții, cu botul pe lăbuțe, timp în care au murit nevinovați pe drumuri prieteni, colegi, rude. Din 2008 China, Dubai, Polonia, Ungaria, Croația, Cehia, Slovenia s-au construit sute de mii de km. Nu fac politică, nu sunt activist, nu fac parte din nicio organizație, mișcare sau asociație. Sunt Ștefan Mandachi. Nici cel mai frumos, nici cel mai corect, nici cel mai fericit om. Dețin o companie cu 450 de salariați pe care am construit-o de la ZERO. Dacă-i spun unui angajat că îi ofer condiții mai sigure, mai bune și mai bănoase începând cu 2026, îmi dă și două palme și pleacă de ieri din firmă. În schimb, Statul îmi cere fix pe 25 să achit integral, pe loc, taxe și impozite dar îmi oferă condiții normale din 2026”, a scris Ștefan Mandachi pe blogul său, potrivit suceavalive.ro.

Ștefan atrage atenția și asupra faptului că, într-un singur an, în România mor mai mulți oameni în accidente rutiere decât au murit la Revoluția din 1989. „Într-un singur an în România mor 2000 oameni în accidente rutiere. Mai mult decât au murit la revoluție. Conform statisticilor cei mai mulți dintre ei mor în Suceava, județul în care locuiesc și eu. Pe cale de consecință, eu trăiesc în cea mai riscantă zonă din Uniunea Europeană din punct de vedere rutier. 

Din două mii de oameni, măcar unul moare nevinovat pe drumuri! De ce să moară un om nevinovat din cauza drumurilor? Nu vreau să stau la doi metri sub pământ, așa că mă întreb, în SRL-ul numit România, cine anume se face vinovat pentru că n-am un singur centimetru de autostradă în Moldova și riscul de a deceda nevinovat în trafic este cel mai ridicat?”, a mai explicat Ștefan Mandachi pe blogul său.

În acest sens, Ștefan Mandachi a printat peste trei milioane de afișe pe care le-a livrat clienților pe tăvile din restaurantele din toată țara, imprimate cu „ROMÂNIA VREA AUTOSTRĂZI”, dar și alte câteva milioane de șervețele, personalizate cu același mesaj.

„Deocamdată nimeni nu m-a încurajat. Unii mi-au blocat afișele, dar nu mă opresc pentru nimic în lume!”, a mai scris Ștefan Mandachi pe blogul său.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
118

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
76

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
75

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...