Două botoșănence nominalizate la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială. Cetățeni invitați la vot!

Cele două asistente sociale, cu o experiență de peste 10 ani în acest domeniu, s-au făcut remarcate în ultimii ani implicându-se în tot felul de acțiuni și activități derulate în comunitățile în care își desfășoară activitatea.

Două botoșănence nominalizate la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială. Cetățeni invitați la vot!

În 2024, două botoșănence au fost nominalizate la Gala Națională a Excelenței în Asistență socială la categoria Asistentul social din domeniul asistenței sociale comunitare (Liliana Ștefancu) și la categoria Aasistentul social din mediul rural (Gianina Maria Catană).

Cele două doamne nominalizate sunt Liliana Ștefancu și Gianina Maria Catană. Liliana Ștefancu activează de mai bine de 10 ani la Primăria Vârfu Câmpului, unde a derulat activități și a înființat două servicii sociale în comună, ea fiind nominalizată la categoria Asistentul social din domeniul asistenței sociale comunitare.

Gianina Maria Catană activează la Primăria comunei Vorona, tot de peste 10 ani. Asistentul social a derulat activități ce țin de asistență socială și pentru promovarea acestei meserii, fiind nominalizată la categoria Asistentul social din mediul rural.

Doamna Ștefancu Liliana este asistent social de peste 10 ani la Primăria Vârfu Câmpului și candidează pentru secțiunea asistentul social din domeniul asistenței sociale comunitare. Cea de-a doua doamnă este Catană Gianina Maria, activează și ea de peste 10 ani la Primăria comunei Vorona în funcția de asistent social și candidează pentru secțiunea premiul pentru asistentul social din mediul rural”, a declarat pentru Știri.Botoșani.Ro Lăcrămioara Radu, șef Serviciu în cadrul CNASR – Sucursala Botoșani.

„Munca lor este remarcabilă...”

Cele două asistente sociale au fost nominalizate la aceste două secțiuni dând dovadă de implicare și devotament față de meseria pe care o profesează de ani buni.

Amândouă colegele noastre s-au remarcat în ultimul an și nu doar, ci în toată activitatea lor de asistent social, prin implicare, devotament, s-au implicat în comunitatea din care fac parte. S-au implicat în tot felul de activități ce țin de asistența socială, pe lângă atribuțiile standard de serviciu. De exemplu, la Vorona am avut anul trecut câteva acțiuni foarte frumoase pentru promovarea profesiei de asistent social în rândul copiilor care urmează să se orienteze profesional și au avut chiar succes. Am avut o activitate împreună cu Gianina la Liceul din Vorona despre violența în familie, iar implicarea ei personală a fost substanțială. La Primăria Vârfu Câmpului colega noastră de acolo s-a implicat în înscrierea de proiecte. La Primăria Vârfu Câmpului au fost înființate două servicii sociale, unul adresat copiilor – un centru de zi pentru copii și unul persoanelor vârstnice – o unitate de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice. Colega noastră s-a implicat în scrierea, implementarea și licențierea acestor servicii. Munca lor este remarcabilă, de aceea ne-am gândit să le nominalizăm la gală”, a adăugat Lăcrămioara Radu.

Botoșăneni invitați la vot!

Cetățenii din județul Botoșani sunt astfel invitați la vot. Perioada de votare a început de luni, 19 februarie, ora 10:00 și ține până pe 26 februarie, ora 00:00.

Cele două pot fi votate pe site-ul Colegiului Național al Asistenților Sociali (CNASR), la secțiunea VOT ONLINE.

„S-au bucurat (n.r. de nominalizare) și au apreciat foarte mult. Ne-au mulțumit. Primarii din aceste comune au fost foarte încântați de nominalizările acestor două doamne. Avem în județul Botoșani nominalizări doar la aceste două secțiuni. Sperăm ca anul acesta premiul să vină la Botoșani”, a mai spus Lăcrămioara Radu.

Votul online contează 25% din rezultatul final. Cei care doresc să le susțină pe Liliana Ștefancu și Gianina Maria Catană pot vota o singură dată pentru un premiu folosind adresa de e-mail.

Evenimentul va avea loc pe data de 19 martie 2024, la Ateneul Român și va fi prezentat de Andreea Marin, Ambasadorul Excelenţei în Asistenţă Socială. Momentul artistic va fi oferit de Soprana Irina Baianț, una dintre cele mai populare soprane ale României.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Încă o parohie vacantă în Botoșani, se caută preot pentru aproape 160 de familii!

Vineri, 12 Aprilie 2024
787

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat vineri, 12 aprilie 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc ...

Poarta Focșanilor. Ce se întâmplă cu Moldova în caz de război?

Vineri, 12 Aprilie 2024
434

Ce se întâmplă cu Moldova în cazul unui război cu RusiaIstoricul dărăbănean Dorin Dobrincu a consemnat zilele trecute pe Facebook două declarații îngrijorătoare pen...

Olimpicii din ”Laurian”: Pasiunea pentru geografie aduce performanță școlară!

Vineri, 12 Aprilie 2024
511

Geografia, știința care studiază Pământul, s-a dezvoltat ca o disciplină cuprinzătoare care încearcă să înțeleagă Pământul cu toate complexitățile sale naturale ș...