Documente false, descoperite de polițiștii de frontieră botoșăneni

Documente false, descoperite de polițiștii de frontieră botoșăneni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, în posesia a doi cetățeni, din Republica Moldova, o carte de identitate românească şi un permis de conducere, documente ce s-au dovedit a fi false.

Aceștia s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, duminică, pentru efectuarea formalităților de control pentru a ieși din România.

Primul, un cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 30 de ani, era pasager al unui autocar ce efectua o cursă regulată Praga – Chișinău și s-a prezentat la frontieră în jurul orei 10:45.

„În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunțit, colegii noștri descoperind asupra bărbatului o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, având imprimate datele și fotografia acestuia”, a precizat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Poliției de Frontieră din Botoșani.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplinește condițiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că a procurat documentul în urmă cu aproximativ un an, în timp ce se afla la muncă în Cehia, de la un cetățean străin, în vederea facilitării încheierii unui contract de muncă, plătind suma de 150 de euro.

Câteva ore mai târziu, în același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România, un cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 28 de ani, pasager al unui microbuz.

„În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunțit, colegii noștri descoperind asupra bărbatului un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova, care avea imprimată fotografia şi numele persoanei în cauză. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că seria permisului descoperit figurează pe numele altei persoane, documentul în cauză neîndeplinind condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Totodată în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoana în cauză nu este titular de permis de conducere eliberat de autorităţile din Republica Moldova”, a adăugat Minodora Răcnea.

Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că documentul îi aparţine, însă nu l-a folosit niciodată.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
1158

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
597

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
913

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...