DGASPC oferă sprijin pentru 16.000 de persoane cu dizabilități din județul Botoșani (video)

DGASPC oferă sprijin pentru 16.000 de persoane cu dizabilități din județul Botoșani (video)

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGAPSC) asigură servicii de îngrijire pentru un număr de 16.000 de persoane cu dizabilități din județul Botoșani, a declarat directorul executiv adjunct al instituției, Valentin Colbu.

DGASPC Botoșani, ca furnizor principal de servicii sociale la nivelul județului, administrează, gestionează și acordă servicii sociale și servicii medicale pentru un număr de 16.000 de persoane cu dizabilități, copii și adulți. Serviciile pe care noi le acordăm în aceste centre pe care le avem pentru persoane cu handicap sunt legate de îngrijire prin personalul medical pe care îl avem”, a afirmat Colbu, miercuri, în conferința de lansare a campaniei Live(RO)2-Est, desfășurată la Instituția Prefectului.

Conform rezultatelor definitive ale Recensământului populației din 2011, județul Botoșani avea o populație stabilă de 412.626 de persoane. Conform datelor Eurostat, în România, aproximativ un sfert din populația cu vârsta peste 15 ani prezintă dizabilități. 

 

 

Spune-ne opinia ta