Sesiune de informare a elevilor botoșăneni pe tema prevenirii traficului de persoane (fotogalerie)

Sesiune de informare a elevilor botoșăneni pe tema prevenirii traficului de persoane (fotogalerie)

În data de 28 septembrie 2022, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoşani, în parteneriat cu reprezentanţi ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional din Suceava au desfăşurat o serie de activități alături de elevii Liceului „Alexandru Cel Bun” și de cei ai Grupului Școlar „Demostene Botez” din Trușești. 

Activitățile se derulează în cadrul Campaniei „Închisoarea nu este doar între gratii! Libertatea unei victime ale traficului de persoane depinde de alegerile tale”, campanie ce își propune prevenirea situațiilor de risc în ceea ce privește traficul de minori.

Participanților le-a fost adusă în atenție problematica traficului de persoane în scopul exploatării sexuale, în baza acestuia tinerii primind o serie de recomandări cu privire la metodele legale de ocupare a unui loc de muncă în afara țării. Totodată, adolescenților le-au fost prezentate câteva metode de victimizare în cazul traficului de persoane: metoda loverboy și recrutarea în mediul online.

Si siguranța pe internet a fost unul din subiectele dezbătute de poliţişti cu elevii din cadrul unităților de învățământ. Recomandările generale s-au referit la  protejarea datelor personale, protejarea parolei, evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunţarea părinţilor despre intenţia unor astfel de întâlniri, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet, respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane şi anunţarea acestor incidente.

„Activitatea derulată reprezintă o acțiune comună a celor două instituții componente ale Comisiei județene de monitorizare a activității preventive, comisie ce își desfășoară activitatea în baza Ordinului MAI nr.119/2017”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Municipiul Botoșani, îmbrăcat în atmosferă de sărbătoare (fotogalerie)

Luni, 5 Decembrie 2022
256

Deși în anii anteriori iluminatul festiv era aprins pe 1 Decembrie, când se sărbătorea Ziua Națională a României, anul acesta municipalitatea a decis să pornească pe 5 decembr...

Arie desemnată protejată pentru cele 15 specii de păsări pe care le adăpostește (fotogalerie)

Luni, 5 Decembrie 2022
115

Aria de Protecție Specială Avifaunistică ROSPA0116 Dorohoi-Șaua Bucecei, în suprafață de 25356, a fost desemnată pentru protecția a 15 specii de păsări de interes comunitar și a habit...

Autoutilitară cu lemne, trasă pe dreapta în Săveni. Șoferul a fost lăsat fără materialul lemnos pe care îl transporta

Luni, 5 Decembrie 2022
272

La data de 3 decembrie 2022, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni au oprit, pe o stradă din orașul Săveni, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 35 de ani, din județul Suceava...