Un preot din Botoșani face apel la populație, pentru ajutorarea unui tânăr a cărui locuință a fost mistuită de flăcări (fotogalerie)

Un preot din Botoșani face apel la populație, pentru ajutorarea unui tânăr a cărui locuință a fost mistuită de flăcări (fotogalerie)

Un tânăr din Botoșani trece prin clipe cumplite, după ce locuința i-a fost cuprinsă de flăcări chiar în timp ce dormea. Bărbatul a rămas blocat pe balcon, până când pompierii l-au scos.

Vladimir sau „Vova”, după cum îl știe lumea, după cele petrecute a stat în comă o lună de zile și a dezvoltat un cheag pe creier care îl afectează și în momentul actual la vorbire și membrele superioare, în ciuda tratamentului.

După incident, tânărul a ajuns în sânul Parohiei Pacea, unde ajută la înmormântări și la toate cele necesare. Din acest motiv, preotul Marian Macuc a decis să îi întindă o mână de ajutor cu tot ce poate și să solicite sprijin și din partea semenilor.

Avem o situație în parohie, un băiat căruia i-a ars casa. Băiatul vine la biserică și ajută la înmormântări. Nu ne-a făcut probleme niciodată și de aceea vrem să-l ajutăm. Până acum, deoarece avea și datorii multe, niște binevoitori au plătit cea mai mare parte din datoriile de la garsonieră în cuantumul sumei de aproximativ 10.000 lei. Parohia noastră a găsit alt binevoitor care a promis, de asemenea, încă 10.000 de lei în care să ne încadrăm cu materialele de construcții”, a declarat Marian Macuc, preotul paroh al Bisericii din cimitirul Pacea.

„Căutând meșteri care să realizeze lucrarea am primit oferta de 14.000 lei manopera, bani pe care, din păcate nu îi avem. Vrem să strângem acești bani și să-i renovăm locuința, cu ajutorul dumneavoastră”, a adăugat preotul.

De asemenea, tânărul ar avea nevoie să facă niște analize mai aprofundate.

„Cine cunoaște vreun medic sau poate să îl susțină mai îndeaproape pentru analize mai aprofundate îl rugăm, de asemenea, să ne contacteze”, a precizat acesta.

Toți cei care doresc să îl ajute pe Vladimir pot face donații în contul Parohiei, cu specificația „pentru Vladimir Simion” sau să îi lase direct la Biserică la Pacea.

În plus, după donarea efectuată, oamenii sunt rugați să lase un mesaj în privat pe pagina parohiei, pentru ca reprezentanții acesteia să aibă o evidență zilnică.

„Ne puteți ajuta și dacă ne recomandați pe cineva care ar face lucrarea cu mai puțini bani. Ni s-a spus ca trebuie dat jos tot de pe pereti, inclusiv tencuiala, din cauza fumului. De asemenea,  am fost întrebați daca vrem sa facem cum trebuie sau doar ca sa fie făcut. Am ales să facem cum trebuie si am primit "oferta" aceasta de 14.000 lei manopera. Momentan asta e ceea ce am găsit”, a conchis preotul.

Până în momentul de față s-a strâns suma de 550 de lei, însă până la 11.000, suma cu care s-a oferit un cetățean să lucreze la căsuța lui Vladimir, mai sunt de strâns 10.450 de lei.

Parohia Pacea Botoșani

RO40CECEBT0136RON0048527

Telefon 0753723189








 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

astăzi, 17:18
185

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

astăzi, 15:27
209

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...

Unicul centru de servicii gratuite de recuperare neuromotorie din județul Botoșani intră în reabilitare! (foto, video)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
413

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu pentru persoanele cu dizabilități din județul Botoșani intră într-un proces de reabilitare și modernizare, după ani buni ...