Cu cât vor întârzia pensiile în luna mai. Anunțul făcut de șeful Casei de Pensii înainte de Paști

Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a anunțat cu cât vor întârzia pensiile în luna mai.

Cu cât vor întârzia pensiile în luna mai. Anunțul făcut de șeful Casei de Pensii înainte de Paști

   Foto: playtech.ro

Pensia va veni cu o întârziere de 5-6 zile în luna mai pentru 2.500.000 pensionari care primesc banii de la poștaș. Motivul îl reprezintă faptul că primele zile ale lunii viitoare coincid cu vacanța de 1 mai, dar și cu Paștele.

De obicei, pensiile sunt distribuite între prima zi și cea de-a 15-a zi din fiecare lună. Pentru că anul acesta vor fi mai multe zile libere: de pe 1 mai pe 7 mai, inclusiv, pensiile ar putea veni mai târziu. Poștașii sunt angajați la stat, iar bugetarii au nu mai puțin de 6 zile libere, până în data de 7 mai. Astfel că pensiile nu vor fi livrate începând cu 2 mai, ci cu data de 7 sau 8 mai, fiind vorba de o întârziere de 6 zile.

Programul zilelor libere, între 1 și 7 mai, pentru poștașii care nu livrează pensii în aceste zile este:

1 mai, miercuri – zi liberă prin lege

2 mai, joi – guvernul a decis ca toți bugetarii (inclusiv poștașii) să aibă zi liberă

3 mai, vineri – este Vinerea Mare, deci e zi liberă

4 mai, sâmbătă – zi liberă

5 mai, duminică – zi liberă și Paștele Ortodox

6 mai, luni – prima zi de Paște este zi liberă

Pensiile încep să fie livrate, în cel mai bun caz, pe data de 7 mai, dacă nu chiar de pe 8 mai. Este vorba despre o întârziere de 5 sau chiar 6 zile.

În România sunt 5.000.000 de pensionari, iar jumătate dintre aceștia au optat să primească banii prin intermediul poștașilor în prima parte a lunii, începând cu data de 2 a le lunii. Cealaltă jumătate dintre pensionari primesc pensiile pe card între 12 și 14 ale fiecărei luni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acuzații de BLAT după meciul Petrolul - FC Botoșani. ”Arătau ca niște maidanezi jigăriți, gudurându-se pe lângă botoșănenii veniți la sigur…” (Video)

astăzi, 10:03
50

Partida a avut o dinamică extrem de imprevizibilă, asta după ce în minutul 67 prahovenii au solicitat un penalty pentru un fault asupra lui Musi, fotbalist împrumutat de FCSB la Petrolu...

Anchetă la Botoșani, după ce un bebeluş de doar trei săptămâni a fost găsit mort!

astăzi, 08:57
296

Decesul unui bebeluş de trei săptămâni declanşează o anchetă a poliţiei, în Botoşani. Copilul a fost găsit fără viaţă, în patul lui, de către părinţii care au cerut a...

Elev din Botoșani distins cu Premiul I la etapa națională a Olimpiadei de Franceză! (Foto)

astăzi, 08:34
322

Vladimir Cotruță, elev in clasa a X-a bilingv franceză la Colegiul Național "A.T. Laurian" Botoșani, a obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Franceză. Nu este...