Creștere alarmantă a numărului de refugiați cu deficiențe de auz, care sunt nevoiți să rămână la Botoșani. Apel ANSR: „Solicităm sprijinul celor care doresc să ne ajute să putem ajuta” (fotogalerie)

Tot mai mulți cetățeni ucraineni cu deficiențe de auz ajung la Botoșani la Asociația Națională a Surzilor din România – Filiala Botoșani, în căutare de sprijin și cazare, anunță președintele ANSR din Botoșani.

Joi noapte a mai sosit încă un grup de refugiați surzi, 17 la număr, dintre care patru sunt copii. Aceștia au fost cazați la Biserica Creștină după Evanghelie „Filadelfia”, unde preotul paroh le-a oferit toate cele necesare refugiaților, aceștia urmând să plece spre alte țări în cursul dimineții de vineri.

 

„Îngrijorător este faptul că numărul surzilor refugiați din Ucraina care solicită ajutorul Filialei Botoșani a Asociației Naționale a Surzilor din România este din ce în ce mai mare, ne apropiem de 150 - 200, în curând. Mai îngrijorător este că și numărul refugiaților surzi care sunt nevoiți să solicite azil datorită faptului că nu dețin actele necesare ieșirii din România, crește de la o zi la alta, într-un ritm alarmant”, a declarat Daniel Hliban, președintele ANSR – Filiala Botoșani.

În acest sens, reprezentanții Asociației solicită ajutor pentru a putea ajuta și ei pe ceilalți oameni, care au nevoie de sprijin special.

„Practic vorbim despre luni și luni de zile pe care acești oameni vor fi nevoiți să le petreacă în România, timp în care vor avea nevoie de cazare, masă și sprijin permanent în Botoșani, până la obținerea documentelor necesare și implicit a dreptului de a părăsi țara noastră, așa cum își doresc ei. Este vorba despre o tipologie de suport dusă cu totul și cu totul la un alt nivel, ce, din păcate, depășește cu mult resursele financiare și materiale pe care am reușit să le accesăm în ultimele zile de la toți oamenii de bine menționați în postarea anterioară. Vorbim despre costuri pe care filiala noastră nu le poate acoperi, dar care sunt extrem de importante pentru a putea continua sprijinul atât de necesar pentru acești oameni fugiți din calea unui război atât de violent”, a adăugat Daniel Hliban.

Toți cei care doresc să ajute pot lua legătura cu reprezentanții Asociației la numărul de telefon 0744 503 861 sau pe adresa de e-mail botosani@ansr.org.ro.








 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Tot mai mulți tineri ajung la spital, stilul de viață și mâncarea sunt inamicii. Medic: „Apelăm la vicii să ne liniștim” (Video)

Friday, 4 July 2025

Medicul Cristina Luchian, specialist în neurologie în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani, a explicat faptul că foarte mulți tineri ajung la sp...

Boala fără leac, a afectat peste 400 de botoșăneni. Medic: „Mă mai fac bine?” (Video)

Friday, 4 July 2025

Boala Parkinson afectează cam 1% din populația mondială, ceea ce reprezintă o prezență destul de însemnată ca patologie. Medicii din Botoșani susțin că, în 2024, au fost consulta...

Terapii inovative ajunse la Botoșani pentru o categorie de pacienți pentru care nu se găsește leac! (Video)

Wednesday, 2 July 2025

La Botoșani au început să ajungă, din acest an, terapii inovative pentru bolnavii de Parkinson. Specialiștii susțin că pentru această boală nu există tratament curativ, însă exis...