Scădere ușoară a numărului de imigranți ucraineni. 370 de refugiați sunt adăpostiți în spațiile amenajate de autorități

Scădere ușoară a numărului de imigranți ucraineni. 370 de refugiați sunt adăpostiți în spațiile amenajate de autorități

Peste 2.000 de cetățeni ucraineni și circa 550 de autoturisme aparținând acestora au intrat în țară, în ultimele 12 ore, prin punctele vamale Stânca și Rădăuți-Prut, informează Instituția Prefectului.

Potrivit surse citate, de joi seară, de la ora 20:00, până vineri dimineață, la ora 8:00, prin Vama Stânca au pătruns 340 de autoturisme și 1.386 de cetățeni, iar în Vama Rădăuți-Prut au fost înregistrate 206 autoturisme și 808 persoane.

Polițiștii de frontieră, polițiștii, jandarmii și pompierii sunt în continuare alături de cetățenii ucraineni. Prin toate acțiunile desfășurate, lucrătorii Ministerului Afacerilor Interne întind o mână de ajutor persoanelor sosite din zona de conflict.

„Permanent, autoritățile județene și locale depun eforturi pentru identificarea și amenajarea a noi spații de cazare temporară pentru cetățenii veniți din Ucraina”, a precizat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Centrului Județean de Comunicare.

Vineri dimineață, în spațiile de cazare amenajate pe raza județului Botoșani erau cazate 370 de persoane sosite din Ucraina.

Echipajele mixte polițist-jandarm desfășoară misiuni de menținere a ordinii și siguranței publice în proximitatea celor două puncte de trecere a frontierei, de fluidizare a traficului rutier și pietonal, precum și de îndrumare a cetățenilor ucraineni către spații de cazare.

„Pentru siguranța mamelor și copiilor din Ucraina, care ajung sau tranzitează județul nostru, polițiștii și jandarmii verifică identitatea persoanelor care se oferă să îi transporte spre diferite locații (cazări temporare, gări, autogări, aeroport)”, a mai transmis Lupu.

În cele două vămi funcționează puncte de comandă pentru soluționarea operativă a tuturor solicitărilor primite din partea cetățenilor.

„În apropierea acestora, au fost amenajate spații pentru reprezentații societății civile care doresc să sprijine cetățenii care trec frontiera, cu apă, alimente, medicamente și produse de primă necesitate”, spune Dorina Lupu.

 

Spune-ne opinia ta