Copil folosit la cerșit în Botoșani. Ce s-a întâmplat cu mama și fetița ei!

Mama cerșea împreună cu o fetiță în vârstă de doar un an și opt luni, în condițiile în care afară erau aproximativ 10 grade Celsius.

Copil folosit la cerșit în Botoșani. Ce s-a întâmplat cu mama și fetița ei!

Joi dimineață, în jurul orei 10.15, polițiștii locali care patrulau pe strada Grivița, din municipiul Botoșani, au observat o femeie și un bărbat, persoane apte de muncă, care apelau la mila publicului folosindu-se de un copil.

Nu a fost prima dată când a fost înregistrată această situație, cei trei fiind surprinși și zilele trecute.

Mama cerșea împreună cu o fetiță în vârstă de doar un an și opt luni, în condițiile în care afară erau aproximativ 10 grade Celsius.

Polițiștii locali au dispus sancționarea contravențională a celor doi: L.R.S., în vârstă de 33 de ani, și V.A., în vârstă de 26 ani.

De asemenea, mama și fetița au fost încredințate Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, pentru a beneficia de serviciile de asistență și sprijin oferite de instituție. 

Celor două persoane le-au fost aduse la cunoștință prevederile legale potrivit cărora „fapta majorului care, având capacitatea de a munci, apelează ÎN MOD REPETAT la mila publicului, cerând ajutor material, folosindu-se în acest scop de prezenţa unui minor, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

”Polițiștii locali au acționat constant pentru prevenirea și diminuarea fenomenului cerșetoriei, de la începutul anului și până în prezent, fiind identificate și dispuse măsurile legale asupra a numeroase persoane care apelează la mila publicului. Pe această cale rugăm cetățenii să nu încurajeze acest fenomen prin oferirea de foloase materiale celor care practică cerșetoria”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănenii sunt invitați sâmbătă să îi susțină pe micii jucători de rugby!

astăzi, 14:57
35

Relansat în urmă cu doar câteva luni la Botoșani, fiind promovat în rândul copiilor doritori de o frumoasă aventură sportivă, jocul de rugby devine o frumoasă lecție des...

PNL Botoșani, Cătălin Flutur: Concluziile etapei de consultare publică!

astăzi, 14:26
71

Candidatul Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a lansat în urmă cu ceva timp o consultare public...

Momente de bucurie și spiritualitate creștin-ortodoxă alături de seniorii din Dorohoi! (Foto)

astăzi, 14:06
77

Acțiunea a avut loc ca urmare a declarării anului 2024, de către Sfântul Sinod, drept ”Anul omagial al îngrijirii bolnavilor și al doctorilor fără de arginți”, dar și &...