Copil folosit la cerșit în Botoșani. Ce s-a întâmplat cu mama și fetița ei!

Mama cerșea împreună cu o fetiță în vârstă de doar un an și opt luni, în condițiile în care afară erau aproximativ 10 grade Celsius.

Copil folosit la cerșit în Botoșani. Ce s-a întâmplat cu mama și fetița ei!

Joi dimineață, în jurul orei 10.15, polițiștii locali care patrulau pe strada Grivița, din municipiul Botoșani, au observat o femeie și un bărbat, persoane apte de muncă, care apelau la mila publicului folosindu-se de un copil.

Nu a fost prima dată când a fost înregistrată această situație, cei trei fiind surprinși și zilele trecute.

Mama cerșea împreună cu o fetiță în vârstă de doar un an și opt luni, în condițiile în care afară erau aproximativ 10 grade Celsius.

Polițiștii locali au dispus sancționarea contravențională a celor doi: L.R.S., în vârstă de 33 de ani, și V.A., în vârstă de 26 ani.

De asemenea, mama și fetița au fost încredințate Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, pentru a beneficia de serviciile de asistență și sprijin oferite de instituție. 

Celor două persoane le-au fost aduse la cunoștință prevederile legale potrivit cărora „fapta majorului care, având capacitatea de a munci, apelează ÎN MOD REPETAT la mila publicului, cerând ajutor material, folosindu-se în acest scop de prezenţa unui minor, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

”Polițiștii locali au acționat constant pentru prevenirea și diminuarea fenomenului cerșetoriei, de la începutul anului și până în prezent, fiind identificate și dispuse măsurile legale asupra a numeroase persoane care apelează la mila publicului. Pe această cale rugăm cetățenii să nu încurajeze acest fenomen prin oferirea de foloase materiale celor care practică cerșetoria”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
200

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
194

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
285

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...