Controale anti-COVID amplificate, Piața Centrală luată în vizor. Amenzi de peste 16.000 de lei aplicate

Controale anti-COVID amplificate, Piața Centrală luată în vizor. Amenzi de peste 16.000 de lei aplicate

În ultimele 24 de ore, forțele de ordine din Botoșani au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în actualul context epidemiologic, fiind aplicate amenzi în valoare de peste 16.000 de lei. Mai bine de jumătate dintre sancțiuni au vizat persoane aflate în Piața Centrală din municipiul-reședință de județ, conform Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

S-au derulat atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii Covid-19, fiind verificate 44 de obiective și 67 de mijloace de transport în comun.

„Pentru neregulile constatate au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale in valoare de peste 7.000 de lei. Dintre acestea, 29 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau masca de protecție in locurile în care era obligatoriu”, arată Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Sâmbătă, în Piața Centrală, s-au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 9300 de lei, 16 dintre acestea fiind pentru nepurtarea măștii de protecție, arată sursa citată.

„Suntem, de asemenea, prezenți și in localitatea Havârna, unde este instituită carantina, pentru verificarea masurilor impuse de către autorități”, adaugă Nenișcu.

Acțiunile se desfășoară sub autoritatea Instituției Prefectului, fiind angrenați polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali și reprezentanți ai celorlalte instituții cu atribuții de control.

 

Spune-ne opinia ta