Amendă de peste 2.700 de lei, permis, plăcuțe și certificat reținute, pentru un „parcat regulamentar specific” pe contrasens

Amendă de peste 2.700 de lei, permis, plăcuțe și certificat reținute, pentru un „parcat regulamentar specific” pe contrasens

Un tânăr de 28 de ani, din localitatea Vorona, a fost sancționat de polițiștii Biroului Rutier, sâmbătă, pentru trei abateri la regimul rutier, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ). Acesta s-a ales cu o amendă de peste 2.700 de lei, fiindu-i reținute permisul, certificatul și plăcuțele de înmatriculare. Bărbatul spune că oamenii legii au comis un abuz, încercând să-l încătușeze.

Echipajul care l-a tras pe dreapta, pe drumul dinspre Joldești înspre Vorona, se afla într-o misiune de prevenire a accidentelor rutiere, fiind dotat cu aparat radar.

Reprezentanții IPJ relatează că tânărul se deplasa pe contrasens, apoi a oprit pe marginea părții carosabile și a pus în funcțiune luminile de avarii.

„Polițiștii i-au atras atenția conducătorului auto asupra abaterilor săvârșite, însă acesta a avut o atitudine recalcitrantă și a încercat să părăsească zona respectivă. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autoturismul pe care îl conducea nu avea asigurare auto obligatorie. În cauza s-a luat măsura sancționării contravenționale pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 cu amendă în valoare totală de 2740 de lei”, arată Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

De asemenea, i-au fost reținute permisul, pentru o perioadă de 60 de zile, certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numerele de înmatriculare.

Tânărul și-a exprimat apoi revolta pe grupurile de Facebook dedicate informațiilor din trafic.

„Politia rutiera abuz de putere! Parcat masina galbena regulamentar specific nui sens giratoriu nui oprire interzis nui linie continu! Mi-a luat permisul numerele + 2700 lei amenda si a sarit la bataie sa ma incatuseze”, a scris tânărul pe Facebook.

Polițiștii infirmă acuzațiile.


 

 

Spune-ne opinia ta