Adăposturi improvizate și locuințe deplorabile din Botoșani, verificate de polițiști (fotogalerie)

Adăposturi improvizate și locuințe deplorabile din Botoșani, verificate de polițiști (fotogalerie)

De la începutul anului 2021, Poliția Locală din municipiul Botoșani a intervenit în șase situații privind imobile insalubre și locuințe în cadrul condominiilor, reprezentând adevărate focare de infecție, informează reprezentanții instituției.

Acțiunile s-au derulat în parteneriat cu Serviciul pentru Protecția Mediului.

Una dintre misiuni s-a desfășurat pe strada Bujorului, unde s-a constatat că deținătorul unui imobil a transformat curtea într-un adevărat depozit de materiale plastice, cartoane, aparatură stricată favorizând înmulțirea rozătoarelor, existând și pericolul izbucnirii unui incendiu.



„Motivat de cele constatate, a fost dispusă sancționarea cu amendă a proprietarului, conform prevederilor H.C.L. nr. 355/2011 și stabilit un termen pentru igienizarea imobilului”, arată reprezentanții unității.

Aceeași situație a fost identificată și pe strada Busuiocului, unde a un imobil avea curtea plină de deșeuri: pet-uri, cartoane, fiind aproape imposibil accesul în incinta proprietății.

Pe strada Pîrîului, o persoană și-a improvizat un adăpost din diverse deșeuri, textile, cartoane, pet-uri.


„Deși echipajul poliției locale i-a oferit sprijin pentru a o transporta la adăpostul temporar, persoana a refuzat din motive personale sprijinul acordat. Pentru a se dispune măsurile legale – igienizarea şi îngrădirea terenului, polițiștii locali au întreprins demersuri în vedere identificării proprietarului terenului”, transmite Poliția Locală.

De asemenea, cetățenii care locuiesc în zone cum ar fi strada G. Gh. Avramescu, Aleea Parcul Tineretului nr. 5 și Aleea Colonel V. Tomoroveanu nr. 17, sunt expuși unor situații cu impact asupra sănătăţii, afirmă sursa citată.

Conform acesteia, au fost identificate locuințe insalubre, în care sunt depozitate diverse deșeuri, dar și în care nu s-a mai igienizat de mult timp, în acest sens fiind dispusă măsura sancționării. Mai mult, într-o garsonieră, proprietarul a adus modificări la coloana de apă menajeră de la baie, iar apa provenită din coloana cu dejecții, inundând locuința, dar și holul comun al imobilului.


„Având în vedere, cele constatate a fost dispusă măsura de sancționarea proprietarului, pentru starea insalubră și lipsa de întreținerea instalației conform prevederilor H.C.L. nr. 355/2011. Polițiștii locali vor reveni în control, pentru a urmări dacă măsurile dispuse au condus la remedierea celor constatate”, mai precizează instituția.





 

 

Spune-ne opinia ta