Micuța Alessia, fetița pentru care botoșănenii au organizat un târg caritabil, a pierdut lupta cu boala

Micuța Alessia, fetița pentru care botoșănenii au organizat un târg caritabil, a pierdut lupta cu boala

O veste extrem de tristă a zguduit ieri întreaga țară. Alessia, fetița în vârstă de doar 2 ani din Constanța, diagnosticată cu Amiotrofie Spinală Musculară tip 1 (SMA), a pierdut lupta cu boala.

Anunțul a fost făcut  sâmbătă, 30 ianuarie, pe pagina de Facebook, de către mama copilașului: „Alessia a pierdut lupta cu boala! Îngerul meu păzitor este ea!”

Vestea morții sale a îngrozit o țară întreaga. O țară care a luptat pentru viața micuței și care a reușit să strângă 2,4 milioane de dolari pentru a procura cel mai scump medicament din lume care se numește Zolgensma.

Dar a fost prea târziu. Din nefericire, la aproximativ două luni de la administrarea medicamentului, starea  micuței s-a agravat și a pierdut lupta cu nemiloasa boală.

Și la Botoșani comunitatea s-a mobilizat pentru Alessia și a reușit ca la jumătatea lunii octombrie să organizeze un târg caritabil desfășurat în aer liber, pe Pietonalul Unirii.

În urma vânzărilor de produse și al donațiilor, au fost strânși aproximativ 75.350 lei, bani virați integral în contul Asociație „Micuțul Noel” care s-a luptat pentru a strânge suma necesară pentru tratamentul Alessiei.

 

Spune-ne opinia ta