Controale ale polițiștilor locali în piețele din municipiul Botoșani

Controale ale polițiștilor locali în piețele din municipiul Botoșani

În perioada 10 mai – 20 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului de Activitate Comercială au organizat, desfășurat și asigurat acțiuni pentru practicarea unui comerț civilizat în piețele agroalimentare și verificarea deținerii autorizației activităților de alimentație publică.

În acest sens, în piețele agroalimentare polițiștii locali au urmărit dacă există atestatul de producător și carnetul de comercializare de către producătorii agricoli care comercializează produse și dacă se respectă suprafețele atribuite de către S.P.A.P.O.C.

Astfel, a fost verificat un număr de 21 comercianți cu privire la respectarea normelor mai sus menționate, fiind dispusă aplicarea a 4 sancțiuni contravenționale în cuantum total de 1000 lei, pentru comercializarea produselor pe suprafețe destinate circulației pietonilor, dar și în parcările cu plată.

Referitor la agenții economici care desfășoară activități de alimentație publică, au fost verificate 23 de societăți, fiind aplicat un număr de 11 sancțiuni contravenționale potrivit prevederilor O.G. nr. 99/2000,  pentru lipsa vizei pe anul 2022.

În aceeași perioadă au fost desfășurate și activități privind combaterea absenteismului școlar, identificarea agenților economici care comercializează către minori produse din tutun, băuturi alcoolice și verificarea legalității activității comerciale desfășurate de către agenții economici din imediata vecinătate a unităților școlare. Pe durata acțiunii au fost verificate opt societăți care își desfășoară activitatea lângă unități de învățământ, fără a fi constatate fapte de natură contravențională (vânzarea produselor din tutun și a băuturilor alcoolice minorilor).

De asemenea, polițiștii locali au legitimat 27 de elevi care se aflau în incinta localurilor, fiind îndrumați să se prezinte la orele de curs.

„În conformitate cu atribuțiile reglementate de art. 10 din Legea nr. 155/2010, polițiștii locali vor continua activitățile de verificare și control, la începutul sezonului cald acțiunile vor urmări respectarea îndeplinirii condițiilor de funcționare a teraselor estivale”, precizează Ioan Onuțu, directorul Poliției Locale din municipiul Botoșani.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

astăzi, 13:55
43

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

astăzi, 11:44
149

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
905

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...