Permis de conducere falsificat, depistat asupra unui cetățean ucrainean, la granița de est

Permis de conducere falsificat, depistat asupra unui cetățean ucrainean, la granița de est

Polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut au descoperit, luni, asupra unui cetățean ucrainean în vârstă de 44 de ani, un permis de conducere falsificat, a informat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) din Botoșani, comisarul Minodora Răcnea.

Potrivit sursei citate, acesta s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea graniței dinspre Republica Moldova înspre România, la volanul unui autoturism. El a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităților ucrainene, care avea fotografia și datele sale.

„Polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. În portofelul bărbatului, în urma unui control amănunţit, a fost descoperit şi permisul de conducere autentic, cu aceleaşi date ca şi cel falsificat”, a precizat Răcnea.

Bărbatul a declarat că a procurat documentul falsificat gratuit, pentru că permisul autentic era uzat.

„În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale”, a adăugat reprezentanta STPF Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta