Conducea un ansamblu rutier având permis de conducere fals

Conducea un ansamblu rutier având permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, asupra unui cetăţean din Republica Moldova, un permis de conducere ce s-a dovedit a fi fals.

Bărbatul, în vârstă de 28 de ani, s-a prezentat, joi, în jurul orei 17:40, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităților de control, pentru a ieși din România. Acesta era șofer al unui ansamblu rutier format dintr-un microbuz și o remorcă.

La controlul de frontieră, cetățeanul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităților din Republica Moldova, având imprimate datele de identificare şi fotografia persoanei în cauză.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, fiind fals. Totodată s-a constatat că persoana în cauză nu este deţinătorul unui alt permis de conducere valabil.

Persoana a declarat că a obţinut permisul de conducere în luna aprilie 2022, când se afla la muncă în Germania, prin intermediul unui cetăţean moldovean, contra sumei de 200 de euro.

„Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi a infracţiunii de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere”, a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Poliției de Frontieră din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Șeful IȘJ a fost în vizită de lucru la Ministerul Educației. Bogdan Suruciuc: „Nu se va intra în sistem online sub nicio formă”

Miercuri, 28 Septembrie 2022
59

La începutul acestei săptămâni, Bogdan Suruciuc, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani a fost în vizită de lucru la Ministerul Educ...

Fagii seculari din nordul extrem al României (fotogalerie)

Miercuri, 28 Septembrie 2022
77

Aria Naturală Protejată RONPA0250 – Făgetul secular Stuhoasa, din comuna Suharău, are o suprafață de 60,7 hectare și a fost desemnată prin Legea 5/2000, aici fiind limita estică a areal...

Peste 250 de exemplare de păsări din peste 20 de rase vor putea fi admirate la Muzeul din Dorohoi în cadrul unei expoziții

Miercuri, 28 Septembrie 2022
41

Muzeul de Științele Naturii din Dorohoi, în colaborare cu Primăria Municipiului Dorohoi și alături de columbofili din județele Botoșani și Suceava, organizează în perioada 1 - 7 o...