Permis de conducere fals, obţinut cu 200 de euro

Permis de conducere fals, obţinut cu 200 de euro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, asupra unui cetăţean din Republica Moldova, un permis de conducere ce s-a dovedit a fi fals.

În data de 18 august 2022, în jurul orei 09:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România, un cetăţean din Republica Moldova în vârstă de 50 de ani, pasager al unui autocar înmatriculat în Republica Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra pasagerilor şi bagajelor acestora, ocazie cu care a fost descoperit asupra acestui cetăţean, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Rusia, având imprimate datele de identificare şi fotografia persoanei în cauză.

„Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, colegii noştri au efectuat verificări specifice, ocazie cu care au stabilit faptul că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unuia autentic, fiind fals. Totodată s-a constatat că respectivul cetăţean nu este deţinător al niciunui permis de conducere valabil”, a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Poliției de Frontieră din Botoșani.

Persoana în cauză a declarat că documentul îi aparţine şi l-a obţinut în 2021 pe când se afla la muncă pe teritoriul Rusiei, prin intermediul unui prieten cetăţean rus, contra sumei de 200 euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Calvar pentru șoferi pe strada Pacea, consilier nemulțumit de... asfaltare (foto, video)

astăzi, 16:20
71

În plenul ședinței de Consiliul Local de luna trecută, consilierul Maxim Maricel s-a declarat nemulțumit de faptul că nu intervine nimeni pe strada Pacea, acolo unde șoferii se „chin...

Zilele municipiului Botoșani sub semnul întrebării, consilierii nu au votat proiectul: „A picat, clar. Bucurați-vă” (foto, video)

astăzi, 15:17
116

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului USR – Filiala Botoșani, a avut o interpelare în acest sens, punând spre dezbatere un amendament la acest proiect.„N...

Șef nou (și) la Poliția de Frontieră din Botoșani! (foto, video)

astăzi, 14:00
267

Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră (S.T.P.F.) din Botoșani are o nouă conducere, după ce la finalul anului 2023 comisar șef de poliție Valeriu Mihai Harabulă s-a pensionat.Iniț...