A plătit o mie de euro pentru un permis de conducere fals

A plătit o mie de euro pentru un permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, asupra unui bărbat cu dublă cetăţenie, română şi Republica Moldova, un permis de conducere ce s-a dovedit a fi fals.

Acesta s-a prezentat, joi, în jurul orei 09:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România, fiind pasager al unui autocar înmatriculat în Republica Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra pasagerilor şi bagajelor acestora, ocazie cu care, asupra persoanei sus-menţionate a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Polonia, având imprimate datele de identificare şi fotografia acestuia.

„Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, colegii noştri au efectuat verificări specifice ocazie cu care au stabilit faptul că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unuia autentic, fiind fals. Totodată s-a constatat că respectivul cetăţean nu este deţinător al niciunui permis de conducere valabil”, a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul S.T.P.F. Botoșani.

Persoana în cauză, în vârstă de 24 de ani, a declarat că a obţinut permisul de conducere în februarie 2022, când se afla în Polonia, prin intermediul unui cetăţean ucrainean, contra sumei de 1000 euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Doar 15 pacienți au fost confirmați pozitiv pentru Covid-19, în ultimele 24 de ore (document)

astăzi, 12:19
14

15 persoane s-au infectat cu virusul Covid-19, în ultimele 24 de ore, potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani.Din totalul persoanelor confirmate pozi...

Accident rutier în Dimăcheni. O mașină în care se aflau trei femei și un copil a intrat în coliziune cu un tractor

astăzi, 12:02
62

Un accident rutier a avut loc, miercuri dimineață, în localitatea Dimăcheni, informează Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.Un autoturism, în...

Mesajul inspectorului școlar general de Ziua Internațională a Educației: „În fiecare zi putem învăța câte ceva nou pentru a ne autodepăși condiția”

astăzi, 09:35
59

Astăzi, 5 octombrie, este celebrată Ziua Internațională a Educației, zi în care elevii și profesorii sunt liberi. Cu ocazia acestei zilei, inspectorul școlar general al Inspectoratului Ș...