Ce spune Grindeanu despre plafonarea indemnizatiilor pentru mame

Ce spune Grindeanu despre plafonarea indemnizatiilor pentru mame

 Sorin Grindeanu  Foto: Ziare.com

Premierul Sorin Grindeanu a declarat marti ca plafonarea indemnizatiilor pentru mame este luata in calcul, fiind "printre masurile din planul de convergenta" adoptat de guvern, insa nu a fost luata nicio decizie in acest sens.

"Vorbim de acel plan de convergenta care a fost la ultima sedinta de guvern. Acolo nu se spune ca aceasta va fi actiunea, ci ca va fi o consultare si ca, in urma acelei consultari, exista aceasta posibilitate. Nu este luata decizia. Da va mai spun ceva, 97 la suta, pe cifre reale, din indemnizatii, sunt sub 5.000 de lei, in acest moment, in Romania.

Deci aceasta este realitatea, sub 5.000 de lei, nu sub 10.000 de lei. (...) Vorbim despre o consultare, legata de acest subiect. Nu e luata nicio decizie, de aceea imi doresc sa reducem un pic tensiunea, din acest punct de vedere", a declarat premierul Sorin Grindeanu, aflat in vizita oficiala la Viena.

Totodata, prim-ministrul subliniaza faptul ca nu exista, in acest moment, asemenea proiecte si ca nu este vorba despre o masura care ar urma sa fie luata intr-un termen scurt de timp.

"Nu exista asemenea proiecte, e vorba de acel plan de convergenta unde, printre masurile pe care am putea sa le luam in perioada urmatoare, nu insemnand urmatoarea saptamana, urmatoarea luna, ci pe o durata mai indepartata, ar putea fi si aceasta", a mai spus Grindeanu.

Liderul PSD Liviu Dragnea a anuntat marti ca nu sustine plafonarea indemnizatiilor de crestere a copilului, in aceeasi zi in care ministrul Muncii spunea ca varianta sa este de plafonare la 8.000 de lei pe luna. Ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
616

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
464

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3005

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...