Când simți că viața ta e grea, întinde o mână către cei mai necăjiți decât tine!

Suferința atinge uneori cote greu de imaginat. Oameni simpli, care nu îndrăznesc să ceară ajutor decât atunci când își văd copiii în durere, prunci care nu au ce mânca, femei bolnave, ajunse la capătul puterilor, bătrâni neputincioși și săraci. Sunt doar câteva dintre cazurile disperate pe care le aflăm zi de zi.

Dacă vrei să salvezi măcar o zi din viața acestor semeni loviți de soartă, citește poveștile de mai jos:

- o mamă, al cărei fiu are o TUMOARE PE CREIER și alte probleme de sănătate, nu-și găsește un LOC DE MUNCĂ, nu are bani de MEDICAMENTE, ALIMENTE, are multe lipsuri și DATORII FOARTE MARI la locuința ANL, din Botoșani, în care stă cu fiul sau, care luptă de câțiva ani cu boală cruntă (+40750882019)

- UN BĂTRÂN (fără copii) care a fost CIOBAN LA OI, a fost BĂTUT CRUNT pe când era cu oile, a fost operat de mai multe ori (i-au scos SPLINA și o parte din FICAT),  nu are bani de MEDICAMENTE și ALIMENTE ( stă la 13 km de Botoșani, 0757383095)

- O MAMĂ FOARTE BOLNAVĂ, divorțată, singură cu 3 COPII, are nevoie de ajutor SĂ-I PREGĂTEASCĂ PENTRU ȘCOALĂ. Are nevoie și de ALIMENTE și își dorește s-o bucure pe fetița ei cu UN TORT, joi, când este ziua ei de naștere. Stă într-o locuința socială la Condacia Botoșani (0752589245)

- o mamă divorțată, cu 6 COPII, riscă SĂ AJUNGĂ ÎN STRADĂ, sub cerul liber,  dacă NU ACHITĂ până la finalul lunii  8.000 lei, datoriile și penalitățile la locuința ANL (cont iban RO55 RNCB 0684 1722 7196 0001 - RNCBROBU deschis pe numele Iacob Bucos Denisa Petronela (+40 755 636 191)

- un bătrân c-un venit de vreo 130 lei/luna, bolnav, dar foarte curat,  harnic și gospodar, vă roagă cu mult bun simț dacă puteți să îl ajutați cu LEMNE PENTRU IARNĂ (0745851300)

- o altă mamă cu 6 COPII, din Botoșani, care a trăit în CONDIȚII INUMANE (toți într-o singură  cameră în care n-a existat nici măcar o fereastră) și care are O FETIȚĂ BOLNAVĂ (artrită juvenilă și alte boli), cu care merge periodic la Iași, are nevoie de BANI PENTRU MEDICAMENTE, drumuri la spital la Iași, ALIMENTE și MOBILĂ, ARAGAZ, MAȘINĂ DE SPĂLAT AUTOMATĂ pentru noua locuință ANL pe care a primit-o recent, după mulți ani de așteptare. Are doar două saltele puse direct pe parchet, un frigider și o plită cu un ochi. (0744957233)

- în centrele sociale de lângă noi, o mulțime de oameni, abandonați și uitați de mulți, au nevoie de HAINE LEJERE, SALAPI, de PAMPERS (în unele situații) și altele,  dar mai ales să-i viziteze  cineva...

- foarte mulți VIITORI MIRI au nevoie de VERIGHETE, NAȘI DE CUNUNIE și tot ce mai trebuie pentru cununia religioasă. De ex. peste doar 3 zile va fi o cununie și încă nu au verighete....

- trebuie să organizăm două BOTEZURI DE ADULȚI, de la catolici la ortodocși, și să găsim O CROITOREASĂ să facă niște CĂMĂȘI ALBE PENTRU BOTEZ ce vor avea loc peste câteva zile (+40750175095)

- O MĂMICĂ ÎNSĂRCINATĂ are nevoie de consiliere, SPRIJIN MORAL, MATERIAL ȘI FINANCIAR, consultații medicale și MEDICAMENTE, pentru A NU-ȘI AVORTA COPILUL (+40752947962)

- alte mame au nevoie de CĂRUȚ,  PĂTUȚ, ALIMENTE NEPERISABILE

- alte mame au nevoie de UNIFORME/ TRENINGURI/ haine bune pentru școală, GHIOZDANE, RECHIZITE

- o mama cu 10 COPII vă roagă insistent să o ajutați să depășească perioada grea în  care se află

- O TÂNĂRA sensibilă și minunată, BOLNAVĂ  și operată DE CANCER,  nu cere nimic, decât... sănătate, dar eu m-aș bucura tare mult dacă am putea să-i cumpărăm UN PAT mare, BUN, cu O SALTEA CONFORTABILĂ  și cu O SOMIERA ELECTRICĂ  (costă în jur de 1.000 lei) pentru a-i ușura cât de puțin suferință.  Salteaua pe care stă non stop este foarte uzată (pentru acest caz mă puteți contacta pe mine  0743326171)

”ÎMPREUNĂ putem alina cât de puțin suferința celor de lângă noi!”

Preoteasa Anamaria Macuc face apel și la voluntari, care să se implice în ajutorul de care acești oameni au nevoie.

”Oricine dorește să fie alături de noi, să-mi dea un mesaj pe whatsapp 0743326171 cu textul "vreau să fiu voluntar". Ne dorim să alinăm suferința celor care trec prin momente dificile, iar singura noastră satisfacție este să vedem că aceștia sunt ajutați, indiferent de unde vine ajutorul lor. ÎMPREUNĂ putem alina cât de puțin suferința celor de lângă noi!”,  a transmis preoteasa Anamaria Macuc.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Psihologul botoșănean Gabriela-Dana Pușcașu, despre gestionarea comportamentului copilului în grup la Conferința ABA!

Tuesday, 17 September 2024

Gabriela-Dana Pușcașu, BCBA și psiholog cu drept de liberă practică în domeniul psihopedagogiei speciale, se va alătura în calitate de speaker cu o temă de interes care vizează ges...

Polițiștii botoșăneni, cu ochii pe cei certați cu regulile: Sunt vizați și cei care apelează nejustificat 112!

Tuesday, 17 September 2024

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...

Doi elevi ai Colegiului „A.T.Laurian” au inițiat un proiect pe tema dezvoltării durabile a orașului Botoșani! (foto)

Tuesday, 17 September 2024

Recent, s-a desfăşurat în aula colegiului Conferinţa publică, în cadrul căreia a avut loc premierea participanţilor la concursul de eseuri şi la concursul de machete „Oraşul ...