Apelul unui botoșănean către autorități: ”Mă tem că mâine ar putea fi victimă copilul meu!”

”Am blocat porțile cu câte două-trei încuietori”, spune George, după ce și-a văzut ”tovarășul de încredere al familiei” spulberat pe șosea de mașinile care gonesc prin sate cu viteze amețitoare.

S-a întâmplat în comuna Hlipiceni, din județul Botoșani. George G. face un apel la cetățeni pentru a iniția strângerea de semnături care, ulterior, să determine autoritățile să ia măsuri cu privire la pericolul iminent pe care îl reprezintă mașinile care circulă cu viteză mare prin sate. Mai exact, botoșăneanul solicită montarea unor limitatoare de viteză pe șosele.

”Vedem zilnic evenimente neplăcute din cauza vitezei cu care se rulează pe străzile din România, evenimente care sfârșesc tragic, iar noi nu mai învățăm nimic din ele, nu ne mai temem de moartea care i-a întâmpinat pe cei nefericiți acolo și atunci. Mă gândeam cum ar fi ca la știri să se poată difuza imagini necenzurate cu victimele accidentelor de mașină? Oare s-ar mai schimba ceva în bine? Oare s-ar diminua numărul evenimentelor?”, spune George G.

”Caut repede să văd unde-mi este copilul”

Mesajul tânărului botoșănean vine după ce câinele familiei a fost spulberat pe șosea de una dintre mașinile care circula cu viteză, ”mai ales de când s-a îmbunătățit starea drumurilor”.

”Zilele acestea, tovarășul de încredere al familiei, de 12 ani, a fost una dintre victimele vitezei cu care se circulă în zona noastră, mai ales de când s-a îmbunătățit starea drumurilor. Am blocat porțile cu câte două-trei încuietori. Mă tem că mâine ar putea fi victimă copilul meu. Când aud - simt că de departe vine cu viteză o mașină și chiar tiruri care depășesc cu mult viteza legală, de se cutremură casa, caut repede să văd unde-mi este copilul. Nu ar avea nicio șansă. Strada a devenit un loc mult prea periculos”, a adăugat George G.

”Putea fi om în loc de câine”

”Există soluții!”, mai spune George, care propune ”să solicităm și, dacă e nevoie, să strângem niște semnături pentru instalarea mai multor limitatoare de viteză în comună”.

”Nu trebuie să se întâmple tragedii ca să schimbăm ceva! Eu deja sunt depășit de una, chiar dacă nu seamănă a tragedie pentru unii. Mă liniștesc cu gândul că putea fi mai rău. Putea fi om în loc de câine. Rămas bun, prieten drag!”, a încheiat George G. apelul către cetățeni și către autorități.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O firmă din Botoșani vrea să reabiliteze rețelele termice din municipiul Suceava!

astăzi, 10:15

A fost depusă o singură ofertă, cea a firmelor Elsaco Electronic Botoșani, lider de asociere, SICOR București și Conest Iași. Durata contractului este 29 luni, din care cinci luni pentru pro...

Inteligența artificială revoluționează evaluarea în educație!

astăzi, 09:33

Evaluarea elevilor în școli și universități este pe cale să se schimbe radical, pe măsură ce inteligența artificială (AI) își face loc în sistemul educațional. Examenele t...

Biserica rectitorită la Hlipiceni de Arhim. Ciprian Grădinaru va fi sfințită sâmbătă

astăzi, 08:24

Sâmbătă va fi resfințită Biserica „Izvorul Tămăduirii” din Hlipiceni, județul Botoșani, localitatea natală a Arhimandritului Ciprian Grădinaru, Eclesiarhul Paraclisului Cat...