Bani mai mulți pentru persoanele cu dizabilități: Despre ce sume este vorba!

Începând cu luna iunie 2024, persoanele cu dizabilități din România beneficiază de o majorare semnificativă a indemnizației de handicap, potrivit Ordonanței de Urgență nr. 50/2024.

Această majorare a adus un sprijin financiar suplimentar pentru adulții cu handicap grav, al căror coeficient a crescut de la 70% la 80% din indicatorul social de referință (ISR).

Astfel, indemnizația pentru adulții cu handicap grav a crescut la 528 lei a crescut de la 1 iunie 2024, în urma majorării coeficientului de la 79% la 80% din ISR.

Persoanele cu handicap accentuat primesc acum 350 de lei lunar, în timp ce cei cu handicap mediu nu sunt eligibili pentru indemnizație. Persoanele cu dizabilități primesc și un buget personal complementar în funcție de gradul de handicap, variind între 199 lei pentru handicap grav și 80 de lei pentru handicap mediu.

Pe lângă indemnizația de handicap, persoanele cu dizabilități pot benficia și de bugetul personal complementar, al cărei cuantum se determinî potrivit gradului de handicap în care este încadrat respectiva persoană.

Astfel, potrivit romaniatv.net, valoarea bugetului personal complementar este:

- 30% din indicatorul social de referinţă pentru adultul cu handicap grav;

- 22% din indicatorul social de referinţă pentru adultul cu handicap accentuat;

- 12% din indicatorul social de referinţă pentru adultul cu handicap mediu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Anastasia: Fata de 13 ani a plecat astăzi de acasă!

astăzi, 20:55

Minora a părăsit domiciliul în această după amiază, fără a preciza unde merge, iar din acel moment nu a mai putut fi contactată și nici nu a luat legătura cu familia. Podariu Anasta...

Ordinul de protecție, neluat în serios de botoșăneni: Încă doi bărbați arestați pentru încălcarea acestuia!

astăzi, 19:50

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta ar fi încălcat ordinal de protecție provizoriu emis de polițiști, la solicitarea soției sale, pentru fapta de violenț...

BLOCADA la Botoșani: Aproximativ 50 de conducători auto au devenit pietoni în weekendul care a trecut!

astăzi, 18:52

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...