Autoritățile au stabilit că o familie de la oraș cu doi adulți și doi copii poate trăi "rezonabil" cu 2.600 lei pe lună!

Autoritățile au stabilit că o familie de la oraș cu doi adulți și doi copii poate trăi "rezonabil" cu 2.600 lei pe lună!

Pentru un trai rezonabil, valoarea cosului minim lunar al unei familii a fost stabilita la 2.100 de lei, daca locuieste in mediul rural, si la 2.600 de lei, daca locuieste la oras, stabileste o decizie a Comisiei de Insolventa la Nivel Central (CINC).

Atat poate cheltui o familie cu doi adulti si doi copii, dintre care unul sub 14 ani, in caz de insolventa, potrivit Deciziei nr. 7/2018 a CINC, care a intrat in vigoare de miercuri, 16 ianuarie.

Valoarea cosului minim lunar de consum diferentiat pentru datornicul din oras si familia acestuia in procedura de insolventa pe baza de plan de rambursare a datoriilor sau procedura simplificata de insolventa este de:
797 de lei pentru fiecare adult;
587 de lei pentru fiecare copil peste 14 ani;
419 lei pentru fiecare copil pana la 14 ani.

In aceeasi situatie, valorile sunt mai mici pentru cei din mediul rural, respectiv de:
644 de lei pentru fiecare adult;
473 de lei pentru fiecare copil peste 14 ani;
339 de lei pentru fiecare copil pana la 14 ani.

La calcularea acestor sume CINC a luat in calcul sumele si cheltuielile oferite de Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii (ICCV), nu cele oferite de Institutul National de Statistica (INS), cel din urma stabilind valori mai mici.

Statistica a calculat un cos minim lunar pentru o familie de la oras de 2.299 de lei, iar pentru una din mediul rural de aproape 1.494 de lei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
128

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
153

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
234

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...