IMPORTANT! Venit minim garantat pentru românii din Italia

IMPORTANT! Venit minim garantat pentru românii din Italia

Guvernul italian a adoptat joi seara decretele-lege privind crearea 'venitului de cetăţenie' (Reddito di cittadinanza, RDC), care va fi acordat şi străinilor din Italia, precum şi scăderea vârstei de pensionare, cele două promisiuni-cheie ale celor două formaţiuni ale coaliţiei populiste aflate la putere, informează AFP. 

"Acest guvern îşi onorează promisiunile", a afirmat premierul Giuseppe Conte, în cursul unei conferinţe de presă susţinută împreună cu cei doi vicepremieri - Matteo Salvini (Liga, extrema dreaptă) şi Luigi Di Maio (Mişcarea 5 Stele, M5S, antisistem).

'Cabinetul de miniştri a decis să fondeze un nou stat al bunăstării', a exclamat Di Maio.

Bugetul pe 2019 adoptat la sfârşitul lunii decembrie prevede o anvelopă de şapte miliarde de euro pentru RDC, principala promisiune a M5S, şi patru miliarde de euro pentru reforma sistemului de pensii, o măsură emblematică a Ligii.

RDC se adresează celor cinci milioane de persoane care trăiesc sub pragul sărăciei în Italia, cu condiţia să nu fi locuit în străinătate în ultimii doi ani pentru italieni şi să fi locuit în Italia timp de cel puţin zece ani pentru străini.

Acest venit va fi de 780 de euro pe lună pentru o singură persoană, cu creşteri sau scăderi în funcţie de situaţia familiei, pe o perioadă de 18 luni.

În această perioadă, beneficiarii nu vor putea refuza mai mult de două oferte de locuri de muncă, dintre care a doua ofertă poate să ia în considerare un job la o distanţă de până la 250 km de casă, iar a treia ofertă vizând un loc de muncă oriunde pe teritoriul Italiei. Integral pe stiridiaspora.ro...

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
36

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
215

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
88

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...