Atelier de creație organizat în Dersca. Copiii și părinții au reprodus atmosfera de Paște și au dat curs emoțiilor (fotogalerie)

Vineri, 21 aprilie 2023, între orele 11:00 – 13:00, a avut loc în Comuna Dersca „Atelierul Iepurașului de Paște”. Au participat 15 copii și tineri cu dizabilități, cu vârstele între 5 și 29 ani, precum și părinții acestora.

Ei și-au unit abilitățile, având la dispoziție hârtie colorată, creponată, baloane, lipici, creioane colorate, carton, oua din polistiren și lemn, aracet, sclipici, semințe, slime etc. și au recreat atmosfera Sărbătorilor Pascale. Au confecționat decorațiuni de Paște pe care le-au luat acasă, au pictat ouă, au creat slime – deliciul necomestibil al tuturor copiilor și multe altele.

 

În cadrul „Școlii părinților", temele discutate au fost: recunoașterea emoțiilor, importanța inteligenței emoționale, limbajele iubirii, provocările misiunii de părinte, povești terapeutice, iar intrarea a fost liberă.

De ce să participe copilul/tânărul la ateliere de creație?

- pentru a se exprima liber, emoțional și cognitiv, prin intermediul culorilor și al simțului estetic;

- pentru a-și îmbunătăți abilitățile manuale, sociale, artistice, pentru a-și manifesta creativitatea, a-și consolida încrederea, confecționând singur obiecte vesele;

- pentru a-și dezvolta deprinderi pe care le poate exersa apoi în viața de zi cu zi; părinții participă și ei alături de copiii lor;

- pentru a-și dezvolta imaginația și motricitatea fină;

- pentru a-și face prieteni noi.

Prin toate activitățile organizate, se urmărește creșterea armonioasă a celor mici, consolidarea unei relații sănătoase cu părinții, dezvoltarea abilităților cognitive, artistice și nu numai.

Pe lângă componenta practică a atelierelor, există și cea de natură psihologică, menită să îi ajute pe cei mici să aibă mai multă încredere în propriile forțe și să își exprime emoțiile și trăirile.

Atelierul are o componentă non-formală adresată și părinților, urmărind dezvoltarea abilităților parentale, creșterea implicării acestora în procesul educativ.

Atelierul este parte din proiectul „Conectare prin culoare" derulat din luna decembrie 2021 de către Asociația „Conexiuni pentru comunitate” - ateliere de creație furnizate lunar de o echipă mobilă – asistent social, psiholog, ergoterapeut, copiilor și tinerilor cu dizabilități din mediul rural, precum și familiilor lor.

Până acum au avut loc ateliere în comunele Mihai Eminescu, Cristești, Cristinești, Răchiți, orașul Flămânzi, Gorbănești (de 3 ori), Brăești (de 2 ori), Dersca. Urmează Vorona, Tudora și altele. La ateliere participă în medie 15 copii și tineri, alături de frați și surori, precum și de părinții lor.

Pagina de Facebook a Asociației: https://www.facebook.com/conexiunipentrucomunitate

Donații către Asociația „Conexiuni pentru comunitate” se pot face în:

CONTURI CURENTE DESCHIDE LA BANCA TRANSILVANIA:

CONT ÎN LEI - IBAN: RO85BTRLRONCRT0644062801

CONT ÎN EURO – IBAN: RO35BTRLEURCRT0644062801

SWIFT BTRLRO22









 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Tot mai mulți tineri ajung la spital, stilul de viață și mâncarea sunt inamicii. Medic: „Apelăm la vicii să ne liniștim” (Video)

Friday, 4 July 2025

Medicul Cristina Luchian, specialist în neurologie în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani, a explicat faptul că foarte mulți tineri ajung la sp...

Boala fără leac, a afectat peste 400 de botoșăneni. Medic: „Mă mai fac bine?” (Video)

Friday, 4 July 2025

Boala Parkinson afectează cam 1% din populația mondială, ceea ce reprezintă o prezență destul de însemnată ca patologie. Medicii din Botoșani susțin că, în 2024, au fost consulta...

Terapii inovative ajunse la Botoșani pentru o categorie de pacienți pentru care nu se găsește leac! (Video)

Wednesday, 2 July 2025

La Botoșani au început să ajungă, din acest an, terapii inovative pentru bolnavii de Parkinson. Specialiștii susțin că pentru această boală nu există tratament curativ, însă exis...