Apel disperat al unor părinți pentru a-și salva copilul diagnosticat cu leucemie. Șansa a venit de la o clinică din Italia (fotogalerie)

Apel disperat al unor părinți pentru a-și salva copilul diagnosticat cu leucemie. Șansa a venit de la o clinică din Italia (fotogalerie)

Sebastian este un copil, în vârstă de 7 ani, din județul Botoșani, care simte pe propria piele ce înseamnă suferința și imposibilitatea de a se bucura de copilărie. Băiatul a fost diagnosticat, la începutul anului 2022, cu leucemie limfoblastică și are nevoie urgentă de intervenție medicală de specialitate.

Totul a început la finalul anului 2021. Până atunci, Sebastian s-a putut bucura de o copilărie pe cât se poate de normală și frumoasă.

Băiatul a început să se simtă rău, iar părinții acestuia au crezut că este vorba despre o banală răceală sau o gripă netratată corespunzător, așa cum i-au informat și medicii din Botoșani.

Însă, totul s-a dovedit a nu fi chiar atât de banal. La scurt timp copilul a făcut o pareză facială pe partea stângă și a fost internat, din nou, în spital. Pe 23 decembrie 2021, aceștia au ajuns la Spitalul de Copii din Botoșani, unde analizele medicale nu au scos la iveală nimic suspect.

Familia a răsuflat ușurată, iar pe 7 ianuarie băiatul a fost externat din spital.

Clipele de fericire nu au durat mult. După două săptămâni starea copilului a început să se înrăutățească și pareza a reapărut.

„Văzând că au reapărut simptomele am plecat la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași, unde i-au fost repetate analizele, iar după câteva ore de așteptare cu emoții a venit veste cumplită. Sebastian are leucemie limfoblastică cu celule T”, au declarat părinții acestuia.

Cadrele medicale din Iași i-au sfătuit pe părinți că trebuie început imediat tratamentul, ceea ce s-a și întâmplat. Însă, din nefericire, organismul lui Sebastian nu a răspuns în niciun fel tratamentului administrat în România.

„Din cauza faptului că nu răspundea tratamentului din România, și practic nu mai aveam nicio șansă...am mers la Clinica Meyer, din Firenze, Italia, unde ni s-a confirmat acest diagnostic în cursul zilei de 17 februarie. Boala este destul de avansată și trebuie să înceapă de urgență tratamentul. Tratament ce este de lungă durată și foarte costisitor pentru noi”, au adăugat părinții lui Sebastian.

Părinții copilului, nemaiștiind ce să facă și încotro să o apuce, apelează la ajutorul oamenilor cu suflet mare, pentru a-i ajuta să își vadă băiatul sănătos.

Cadrele medicale din Italia nu le-au oferit o sumă exactă a costurilor ce implică tratamentul și transplantul de celule, ci cu aproximație le-au spus că suma s-ar ridica la aproximativ 130.000 de euro.

„Spitalul din Italia încă nu ne-a înaintat o sumă oficială, dar neoficial ar fi vorba de aproximativ 130.000 de euro. Pentru noi, o familie modestă cu doi copii mici, să facem rost de o astfel de sumă într-un timp atât de scurt este foarte greu, spre imposibil. Singura modalitate prin care banii necesari pentru salvarea lui Sebastian pot fi strânși ar fi prin ajutorul vostru, al tuturor, prin donații”, a declarat Marius Aiftodoaie, tatăl băiatului.

Cei care doresc să ajute această familie greu încercată pot face donații în conturile deschise la ING Bank, pe numele lui Marius Aiftodoaie, tatăl copilului.

CONT RON: RO66INGB0000999912173611

CONT EUR: RO44INGB0000999912173619

SWIFT: INGBROBU | BIC: 606410008

Revolut: @mariushl54 - tel: 0758 404 792

deschise pe numele Marius Aiftodoaie la ING Bank.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1088

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9616

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1304

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...