Apel al Asociației „Grup Civic”: „Am ajuns într-o situație foarte dificilă. Avem nevoie de voluntari”

Apel al Asociației „Grup Civic”: „Am ajuns într-o situație foarte dificilă. Avem nevoie de voluntari”

Președintele Asociației „Grup Civic” din Botoșani, Daniel Câșlariu, a făcut un apel către populație, pentru a-i sprijini în lupta de ajutorare a refugiaților din Ucraina.

Acesta a declarat că „am ajuns într-o situație foarte dificilă! Asociația Grup Civic se ocupă exclusiv de Vama - Stânca Costești, vamă ce de ieri a devenit foarte aglomerată! Se circulă pe 3 benzi iar noi avem nevoie de VOLUNTARI, ce pot sta mai ales peste noapte, voluntari ce să poată vorbi și ajuta pe toți ce tranzitează această vamă”.

Președintele Asociației a tras și un semnal de alarmă cu privire la persoanele care vor să își ofere ajutorul. Și anume, că există cetățeni care, din nefericire, nu vor să ajute, ci doar să profite de disperarea refugiaților de a ajunge într-un loc ferit de pericole.

„Aveți grijă și analizați pe cei ce ofertă ajutor! Din păcate sunt și persoane rău intenționate și deja au fost cazuri grave în vama Siret… Distribuiți acest video ca mesajul prietenei noastre ucrainence să ajungă la cei ce au nevoie! Voluntarii noștri poartă veste galbene și portocalii cu inscripția ,,Asociația GRUP CIVIC Botoșani”, dacă ajungeți acolo și aveți nevoie de sprijin, vă rog să apelați cu încredere în ei”, a adăugat Câșlariu.

Daniel Câșlariu a mai solicitat și ajutor cu privire la achiziționarea alimentelor.

„În continuare achiziționăm, în fiecare dimineață, câte 400 de sandwich-uri în valoare de 2000 de lei și avem nevoie de ajutorul dumneavoastră să le achităm”, a mai spus acesta.  

Daniel Câșlariu, președintele Asociației „Grup Civic”, poate fi contactat la numărul de telefon 0759 362 916 și se pot face donații în conturile Asociației cu mesajul „UCRAINA”.

IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.

 IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401.

IBAN-UL contului curent in GBP deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO08BTRLGBPCRT0530156401.

Codul Swift BTRLRO22.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1096

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9630

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1304

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...