Anchetat pentru o identitate cumpărată cu 100 de euro

Anchetat pentru o identitate cumpărată cu 100 de euro

Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări cu privire la un bărbat de 48 de ani, din Republica Moldova, în borseta căruia a fost descoperită o carte de identitate românească falsă, duminică, în timpul controlului vamal, transmite Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) din Botoșani.

Potrivit sursei citate, suspectul era pasager într-un autocar ce venea din Cehia.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, în urma căruia a fost descoperită ascunsă, într-o borsetă ce aparţinea bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată fotografia persoanei în cauză.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond specifice unuia autentic, fiind fals”, se arată într-un comunicat al STPF.

Bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate în Cehia, prin intermediul unei persoane pe care nu o cunoaște, plătind suma de 100 de euro, pentru a obţine un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră au deschis dosar sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Spune-ne opinia ta