Amenzi de peste 15.000 de lei aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție și încălcarea carantinei

Amenzi de peste 15.000 de lei aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție și încălcarea carantinei

În ultimele 24 de ore, forțele de ordine din Botoșani au aplicat amenzi de peste 15.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor impuse în contextul epidemiologic actual, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ). Una dintre sancțiuni a fost aplicată unei persoane care a încălcat carantina.

Potrivit sursei citate, pe raza întregului județ au fost organizate trei acțiuni punctuale, fiind controlate 43 de locații de interes și 34 de mijloace de transport public în comun.

Echipele de control au aplicat 45 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 44 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu.

„De asemenea, forțele de ordine au verificat 238 de persoane aflate în izolare, precum și 1356 de persoane pentru care era instituită măsura carantinării la domiciliu, fiind aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea acestor măsuri”, a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Controalele se desfășoară sub autoritatea Instituției Prefectului, fiind angrenați angajați ai tuturor instituțiilor abilitate în acest sens.

 

Spune-ne opinia ta