Bătrân salvat cu ajutorul jandarmilor

Bătrân salvat cu ajutorul jandarmilor

Un bărbat de 87 de ani, din orașul Săveni, a fost salvat cu ajutorul jandarmilor, joi după-amiază, după ce starea sa se înrăutățise brusc. Soția lui a apelat la un vecin, subofițer în rezervă, care și-a mobilizat colegii, relatează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ), Dan Izotov.

Potrivit acestuia, soția bătrânului a bătut la ușa fostului angajat al instituției. El nu era acasă, însă, femeia vorbind cu copiii acestuia, care l-au anunțat telefonic despre cele întâmplate.

„Conștient că nu va ajunge la domiciliu în timp oportun, jandarmul i-a rugat pe colegii din cadrul Grupei de Supraveghere și Intervenție Jandarmi Săveni, care se aflau în serviciu, să se deplaseze la adresa vecinului și să ia legătura cu soția acestuia. Echipajul de jandarmi a ajuns în câteva minute și, după ce a evaluat rapid situația, a solicitat intervenția unei ambulanțe pentru acordarea de îngrijiri medicale”, povestește Izotov.

După sosirea ambulanței, jandarmii au ajutat la coborârea bărbatului în vederea transportării la spital, având în vedere că locuința se află la etajul 3, după care și-au reluat misiunea de menținere a ordinii și liniștii publice în orașul Săveni, mai arată reprezentantul IJJ Botoșani.

(fotografie generică)

 

Spune-ne opinia ta