Ziua Diabetului vine cu vești proaste pentru unii botoșăneni (foto)

Mai bine de jumătate dintre cetățenii care s-au testat au motive de îngrijorare.

Ziua Diabetului vine cu vești proaste pentru unii botoșăneni (foto)

Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, la Botoșani a fost organizată o campanie de testare gratuită a glicemiei. Evenimentul s-a desfășurat pe holul de la parterul sediului central al Spitalului Județean „Mavromati”.

Acțiunea a avut un real succes. Peste 200 de botoșăneni s-au testat cu aparatul glucotest. Din nefericire, unii au primit vești proaste și au fost direcționați către cabinetele de diabet din cadrul unității sanitare.

Din totalul de 211 pacienți testați, unul avea nivelul glicemiei mai mic sau egal cu 300, iar în cazul a șase botoșăneni nivelul a fost mai mic sau egal cu 350. Mai gravă a fost situația unui pacient care avea glicemia mai mică sau egală cu 400.

Adresabilitatea cea mai mare a fost din partea cetățenilor care nu au diabet și la categoria de vârstă 16 - 64 de ani.

„Pacienții cărora glicemia le-a ieșit peste 300 au fost direcționați către cabinetele de diabet din cadrul spitalului”, a declarat dr. Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

Pe lângă testarea glicemiei, botoșănenii au mai putut să își verifice și tensiunea. Activitatea s-a derulat în intervalul orar 09:00 – 12:00.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Meteorologii anunță o nouă schimbare a vremii în România!

Sâmbătă, 2 Martie 2024
1043

Un nor de praf saharian traversează România. Timp de două zile, particulele de praf roșiatic se vor depune în vest, sud-vest si centru, mai ales când plouă.Specialiștii Admi...

Târg apicol cu producători din țară și de peste Prut, organizat la Cucorăni (foto, video)

Sâmbătă, 2 Martie 2024
1693

În acest weekend, parcarea Popasului Cucorăni găzduiește cea de-a V-a ediție a unui Târg Apicol, organizat de un producător din Botoșani.Zeci de producători de miere din mai mul...

Materiale de la Guvern pentru sute de copii instituționalizați din Botoșani, ministrul Familiei prezent la Centrul Prietenia (foto, video)

Vineri, 1 Martie 2024
629

Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a ajuns vineri după-amiază la Botoșani. Vizita ministrului este ocazionată de aducerea unor materiale disponibilizate ...