Ziua Diabetului vine cu vești proaste pentru unii botoșăneni (foto)

Mai bine de jumătate dintre cetățenii care s-au testat au motive de îngrijorare.

Ziua Diabetului vine cu vești proaste pentru unii botoșăneni (foto)

Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, la Botoșani a fost organizată o campanie de testare gratuită a glicemiei. Evenimentul s-a desfășurat pe holul de la parterul sediului central al Spitalului Județean „Mavromati”.

Acțiunea a avut un real succes. Peste 200 de botoșăneni s-au testat cu aparatul glucotest. Din nefericire, unii au primit vești proaste și au fost direcționați către cabinetele de diabet din cadrul unității sanitare.

Din totalul de 211 pacienți testați, unul avea nivelul glicemiei mai mic sau egal cu 300, iar în cazul a șase botoșăneni nivelul a fost mai mic sau egal cu 350. Mai gravă a fost situația unui pacient care avea glicemia mai mică sau egală cu 400.

Adresabilitatea cea mai mare a fost din partea cetățenilor care nu au diabet și la categoria de vârstă 16 - 64 de ani.

„Pacienții cărora glicemia le-a ieșit peste 300 au fost direcționați către cabinetele de diabet din cadrul spitalului”, a declarat dr. Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

Pe lângă testarea glicemiei, botoșănenii au mai putut să își verifice și tensiunea. Activitatea s-a derulat în intervalul orar 09:00 – 12:00.









 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Aleșii de la județ au mutat ședința ordinară în online, un consilier îi cere Doinei Federovici socoteală cu datoriile! (video)

Vineri, 26 Iulie 2024
403

Ședința ordinară a Consiliului Județean aferentă lunii iulie a fost organizată, vineri, 26 iulie, în online.Toate proiectele existente pe ordinea de zi au trecut de votul consilierilor...

Cătălin Flutur aduce acuzații grave la adresa lui Valeriu Iftime: „PNL și PSD au făcut un troc la nivel mare...”

Vineri, 26 Iulie 2024
827

La aproximativ o lună de la alegerile locale din 9 iunie 2024, mai exact pe 1 iulie, Cătălin Flutur a avut și prima reacție. Atunci, liberalul care a pierdut cursa pentru funcția de primar al mu...

Persoane dispărute și date în urmărire națională sau internațională, depistate cu ajutorul aplicației e-Dac la Botoșani! (video)

Vineri, 26 Iulie 2024
373

De la începutul lunii aprilie 2024, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani au fost dotați cu terminale mobile, având instalată aplicația e-DAC...