”VICTORIE!” Salariații din casele de asigurări de sănătate încheie protestul, spitalele primesc bani pentru salarii și medicamente!

De astăzi încep plățile pentru spitale, servicii medicale și medicamente. ”Victorie! Felicitări tuturor, protestele se opresc aici”, este mesajul transmis de sindicaliști în urmă cu scurt timp.

”VICTORIE!” Salariații din casele de asigurări de sănătate încheie protestul, spitalele primesc bani pentru salarii și medicamente!

Salariații din casele de asigurări de sănătate încheie protestul început în 2 noiembrie, după ce legea care permite majorarea salariilor angajaților din acest sistem a fost adoptată în Camera Deputaților, a anunțat marți Blocul Național Sindical.

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Andrei Baciu, a precizat că liderii sindicali l-au asigurat că de astăzi începe efectuarea plăților pentru spitale, servicii medicale și medicamente.

Legea care permite creșterea salariilor din casele de asigurări de sănătate a fost adoptată de plenul Camerei Deputaților cu 203 voturi „pentru”, un vot „contra” și 55 de abtineri. Camera Deputaților este for decizional pentru acest proiect, care va merge la promulgare.

Rezultatul votului a fost întâmpinat cu aplauze de angajații caselor de asigurări de sănătate veniți să protesteze în București, scrie g4media.ro.

„VICTORIE! Membrii Federației Caselor de Asigurări de Sănătate, Federație afiliată la Blocul Național Sindical, vor avea venituri mai mari! Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor, for decizional în acest caz, a aprobat proiectul de lege pentru care am ieșit în stradă timp de 10 zile! FELICITĂRI TUTUROR! PROTESTELE SE OPRESC AICI!”, a anunțat Blocul Național Sindical (BNS) pe pagina de Facebook.

La rândul său, președintele CNAS, Andrei Baciu, a anunțat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că, urmare a discuțiilor pe care tocmai le-a avut cu liderii sindicali, a fost asigurat că „angajații caselor de asigurări de sănătate vor începe de astăzi efectuarea plăților pentru spitale, servicii medicale și medicamente”.

„Practic, astăzi se deblochează criza din sănătate, ca urmare a eforturilor depuse de colegii mei liberali, care au reușit să impună adoptarea proiectului de lege care răspunde solicitărilor angajaților CNAS. Le mulțumesc pentru susținere colegilor liberali și în mod special președintelui PNL, Nicolae Ionel Ciucă, care au înțeles cât de important este să deblocăm criza din sănătate. Fac mențiunea că adoptarea proiectului nu pune presiune pe bugetul de stat și că modificările implică strict fondurile proprii ale CNAS. În același timp, am reparat o inechitate, pentru că profesioniști din domeniul asigurărilor sociale de sănătate câștigau mult mai puțin decât angajați din alte instituții cu funcții similare. Un sistem nu poate fi cu adevărat performant și eficient fără oameni profesioniști și motivați. Este un proces început de câteva luni de zile care se finalizează într-o perioadă plină de provocări, însă orice amânare a soluționării ar fi echivalat cu un blocaj”, a adăugat Andrei Baciu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Virozele de sezon încă fac ravagii în Botoșani, zeci de pacienți au ajuns la spital în ultima săptămână!

astăzi, 09:27
5

Virozele respiratorii încă fac probleme în spitalele din județul Botoșani. În ultima săptămână, peste 100 de botoșăneni au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spita...

Botoșani: Comuna-model la asistență socială, oferă servicii gratuite pentru bătrâni și copii. „Doamne, ce bucuroși erau să ne vadă!”

astăzi, 09:02
71

Comuna Vârful Câmpului, situată administrativ în județul Botoșani, se află la granița dintre Moldova și Bucovina, dar și aproape de frontiera României cu Ucraina. Este o...

”Principiul incertitudinii”, filmul ”bazat pe fizică și pe actori”, a ajuns la Botoșani! (Foto)

astăzi, 08:29
67

Cinematograful ”Unirea”, amfitrionul proiecțiilor de gală din Botoșani, a reunit cinefilii, și nu numai, la avanpremiera filmului  ”Principiul incertitudinii”.O ce...