Director nou la Centrul de Transfuzie Sanguină din Botoșani. „Mi-ar fi fost ușor să spun nu...”

Noua conducere vine cu viziuni diferite, care au scopul de a schimba înfățișarea și vizibilitatea centrului în rândul cetățenilor. 

Director nou la Centrul de Transfuzie Sanguină din Botoșani. „Mi-ar fi fost ușor să spun nu...”

Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) din Botoșani are director nou, după pensionarea medicului Paraschiva Temneanu, care s-a aflat la conducerea instituției zeci de ani.

Dr. Loredana Roșca este noul director interimar al instituției de pe data de 16 octombrie, când a primit decizia de la Institutul Național de Transfuzie Sanguină. Cadrul medical activează în Centrul de Transfuzie Sanguină din Botoșani de pe 3 aprilie 2023, pe funcția de medic de laborator. 

Medicul vine cu o viziune de „reîmprospătare” și „reînviere” a Centrului de Transfuzie Sanguină din Botoșani și creșterea vizibilității în rândul noilor donatori.

Situația medicului este mai specială, deoarece este însărcinată și va fi nevoită să își întrerupă activitatea în scurt timp. 

Odată cu retragerea doamnei doctor (n.r. Paraschiva Temneanu) am primit decizie de la Institutul Național de Transfuzie Sanguină ca director interimar. Menționez faptul că sunt însărcinată în momentul de față. Este o veste foarte bună pentru mine, dar și tristă pentru că la un moment dat voi fi nevoită să întrerup activitatea. Intențiile mele sunt cele mai bune”, a declarat pentru Știri.Botoșani.ro dr. Loredana Roșca, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din Botoșani.

Dr. Loredana Roșca spune că în momentul de față nu există un coleg care să preia atribuțiile postului pe care ea îl ocupă, după ce va fi nevoită să intre în concediu maternal.

Asta e problema. Și cu ocazia asta mă adresez colegilor mei medici, de toate vârstele. Avem nevoie de colaboratori. În momentul de față avem un medic cu care colaborăm pe prestări servicii, dar mai avem nevoie de colegi pe specialități cum ar fi medicină de familie, medicina muncii, medicină internă. Să vină măcar pe partea de consultații, cinci, patru ore pe zi când e fluxul foarte mare. Eu am venit în cadrul centrului ca medic de laborator. Am acceptat cu mare drag funcția de director, dar vine la pachet și cu responsabilități. Responsabilitatea mea, în momentul de față, este să caut un coleg cu care să colaborez”, a precizat dr. Loredana Roșca.

„Am primit oportunitatea cu brațele deschise, mi-ar fi fost ușor să spun nu”

Despre echipa CTS, noua conducere spune că este un colectiv frumos și unit, însă insuficient ca număr.

Suntem o echipă frumoasă, unită, chiar dacă nu suntem în număr mare. Suntem în jur de 15, doar că nu toți activăm. De exemplu, două colege sunt în concediu de creștere copil (...) Noi vrem să facem bine, dar nu mereu reușim din lipsă de personal, lipsă de timp, motivele sunt diverse”, a adăugat Loredana Roșca.

Mai mult decât atât, medicul spune că putea să refuze această oportunitate cu mare ușurință, însă dacă ea ar fi refuzat atunci ar fi venit pe această funcție cineva din afara, situație pe care nu a îmbrățișat-o deloc.

Vă spun sincer că am primit oportunitatea cu brațele deschise. Dacă nu aș fi spus da, când am fost întrebată dacă vreau să preiau funcția de director interimar, ar fi putut să vină cineva din afară. M-am gândit atunci, privind din interior, cunoscând oarecum deja mersul lucrurilor, personalul, cunoscând activitatea centrului și pentru bunul mers al lucrurilor, am hotărât să spun da. Având în vedere că sunt însărcinată mi-ar fi fost ușor să spun nu. Ideea asta de a ajuta, de a face o schimbare în bine”, a conchis medicul.

Înainte de a profesa ca și medic de laborator în cadrul instituției, dr. Loredana Roșca a profesat la Spitalul Municipal din Dorohoi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Aleșii de la județ au mutat ședința ordinară în online, un consilier îi cere Doinei Federovici socoteală cu datoriile! (video)

Vineri, 26 Iulie 2024
389

Ședința ordinară a Consiliului Județean aferentă lunii iulie a fost organizată, vineri, 26 iulie, în online.Toate proiectele existente pe ordinea de zi au trecut de votul consilierilor...

Cătălin Flutur aduce acuzații grave la adresa lui Valeriu Iftime: „PNL și PSD au făcut un troc la nivel mare...”

Vineri, 26 Iulie 2024
816

La aproximativ o lună de la alegerile locale din 9 iunie 2024, mai exact pe 1 iulie, Cătălin Flutur a avut și prima reacție. Atunci, liberalul care a pierdut cursa pentru funcția de primar al mu...

Persoane dispărute și date în urmărire națională sau internațională, depistate cu ajutorul aplicației e-Dac la Botoșani! (video)

Vineri, 26 Iulie 2024
366

De la începutul lunii aprilie 2024, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani au fost dotați cu terminale mobile, având instalată aplicația e-DAC...