Zeci de copii puși în așteptare pe o Secție de la „Mavromati”. Medic: „Încercăm să ne descurcăm” (foto, video)

Problema lipsei personalului, dar și a spațiilor de lucru este resimțită de tot mai mulți pacienți în Botoșani.

Pe Secția de Pediatrie există o singură sală de operație pe care o folosesc opt medici chirurgi pe diferite probleme. Doctor Codrin Grozavu, medic primar ORL, a explicat faptul că, în momentul de față, sunt 30 de copii puși pe o listă de așteptare din această cauză.

Mai mult decât atât, pentru acești copii nici măcar nu a fost făcută o programare în vederea efectuării intervenției chirurgicale. Este vorba despre copii care au nevoie să fie operați de amigdale sau polipi.

Bineînțeles că există și la noi o listă de așteptare, nici măcar nu pot să spun că se face programarea. Suntem în momentul ăsta opt chirurgi care folosim o sală de operație și, bineînțeles, în funcție de urgențe și ce este pe programul operator. Încercăm să ne descurcăm. Nevoia ar fi mult mai mare”, a declarat dr. Codrin Grozavu, medic primar ORL în cadrul Secției de Pediatrie a Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

Medicul spune că ar avea nevoie de cel puțin o sală de operație doar pentru ORL pentru a putea reuși să elimine sau să scurteze acea listă de așteptare.

„Consider că ne-ar trebui cel puțin o sală de operație pentru ORL cu o echipă operatorie și o echipă de anestezie, ca să scurtăm foarte mult această listă”, a mai spus cadrul medical.

Pe de altă parte, din punct de vedere al dotărilor cadrul medical spune că stau foarte bine pe Secția ORL.

Secția ORL din cadrul Spitalului de Copii este foarte bine dotată în acest moment. Am beneficiat de niște fonduri printr-un proiect european care s-a încheiat acum doi ani și am reușit să ne dotăm cu aparatură de endoscopie rigidă și flexibilă, microscop, instrumental pentru chirurgie endoscopică, avem cu ce lucra”, a declarat dr. Codrin Grozavu.


(Foto: Doctor Codrin Grozavu, medic primar ORL în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Școlile aflate în reabilitare încurcă desfășurarea alegerilor în Botoșani! (video)

astăzi, 15:42

Instituțiile Prefectului din țară, care coordonează aceste alegeri, încep să se pregătească intens. Potrivit lui Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, au fost emise Ordinele Pr...

Alertă în cimitirul Pacea din Botoșani: Un bărbat a amenințat că se aruncă din copac! (foto, video)

astăzi, 14:57

Forțele de ordine au fost puse în alertă, joi după-amiază, după ce un bărbat amenința că se aruncă dintr-un copac în cimitirul Pacea. La fața locului au ajuns mai multe echipa...

Părinții din Botoșani se tem pentru siguranța copiilor, petiții adresate prefectului! (video)

astăzi, 14:15

Comitetul de Părinți de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din municipiul Botoșani a adresat către Instituția Prefectului a județului Botoșani o petiție prin care solicită monit...