Intervenții chirurgicale importante reluate la „Mavromati”, pacienții erau trimiși la Iași, Suceava sau în privat! (video)

Două operații importante pentru cei mai mici dintre pacienți au fost reluate la Spitalul Județean „Mavromati”, după o perioadă de pauză.

Intervențiile chirurgicale pentru polipi și amigdale au fost reluate pe Secția de Pediatrie a celei mai mari unități sanitare din județul Botoșani.

Medicul Codrin Grozavu spune că din cauza pandemiei au fost nevoiți să sisteze activitatea pe acest palier, însă a fost totuși o oportunitate de a se reorganiza. În acea perioadă, pacienții erau direcționați la Iași, Suceava sau în clinicile private.

Cred că ne-am oprit în pandemie și de atunci am încercat să ne reorganizăm ca și compartiment, ca și secție, să aducem compartimentul care era în clădirea de la poartă. De principiu erau direcționate la Iași și Suceava sau în clinicile private (cazurile pentru operație nota red.)”, a declarat dr. Codrin Grozavu, medic primar ORL în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

Mai mult decât atât, secția a fost dotată și cu un sistem de coblație care vine cu avantaje foarte mari pentru pacienți, dar și cu dezavantaje pentru unitatea sanitară.

Spun eu că am reînceput bine pentru că, din august, secția a fost dotată cu un sistem de coblație pe care ni l-am dorit de foarte mult timp și a durat ceva timp să îl obținem. Are niște avantaje foarte mari. În primul rând, sângerarea intraoperatorie este mult mai redusă spre inexistentă, timpul de refacere al copilului este mult mai scurt, durerea postoperatorie este aproape inexistentă. Copiii pe care i-am operat deja nu au fost nevoiți să mai ia medicamente ca să poată fi colmatată durerea. Totul se face la vedere, este foarte precisă pentru că folosim sistem de endoscopie (cameră video unde vizualizăm tot ce facem și disecția se face foarte precis și exact). Ne bucurăm că am început acest program”, a declarat medicul.

Dezavantajul cel mai mare al acestui sistem este legat de factorul financiar. Medicul Codrin Grozavu spune că la fiecare intervenție chirurgicală se folosește câte un electrod, dar care este de unică folosință. Acesta crește foarte mult costul operației.

Bineînțeles că pe lângă avantaje are și dezavantaje legate de costuri. Costurile sunt mari. La fiecare intervenție se folosește un electrod care este de unică folosință și acest electrod crește mult costul intervenției operatorii, dar avem promisiunea domnului manager că o să ne susțină cu acest program ca să putem face cât mai mult”, a completat cadrul medical.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Încă un RMN pentru Spitalul „Mavromati”, dar care nu are personal specializat! Manager: „Încă nu avem medici” (Video)

astăzi, 15:40

Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani a aplicat în cadrul unui proiect pentru creșterea capacității de diagnosticare și tratare a pacienților cu patologie oncologică și...

Școala de tradiție a Botoșaniului este în sărbătoare: 165 de ani de existență a „Navei Amiral”! (Foto)

astăzi, 14:39

Colegiul Național „A.T. Laurian” din Botoșani este în sărbătoare. În perioada 7 – 10 noiembrie are loc evenimentul „Zilele Colegiului Laurian”. Elevi, ...

Botoșani: Hram la biserica ridicată de un fost președinte de Tribunal! (Foto, Video)

astăzi, 11:38

Este zi de sărbătoare. Credincioșii îi cinstesc, vineri, pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril. În toate bisericile din Botoșani au răsunat rugăciuni, iar la cea de pe strada Vict...