Vin cu o boală, ies cu alta sau între patru scânduri!

​Morţile suspecte ale unor bolnavi - printre care și un botoșănean - operaţi la Spitalul "Sfântul Spiridon" Iași şi confirmaţi, ulterior, cu infecţii cu bacteriile Clostridium difficile şi Klebsiella Pneumoniae, au rămas nesancţionate. Cel mai mare spital din Moldova a raportat în primele şapte luni ale anului 549 de cazuri de infecţii asociate asistenţei medicale.

Vin cu o boală, ies cu alta sau între patru scânduri!
În primele şapte luni din 2017, mii de bolnavi spitalizaţi au aflat în cursul internării că au "căpătat" o infecţie asociată asistenţei medicale. La Iași, în medie, zilnic, cel puţin şapte pacienţi internaţi în intervalul ianuarie - iulie într-unul din cele 23 de spitale din Iaşi au fost infectaţi cu germeni rezistenţi de spital, scroe presa ieșeană.
 
 
 
Cele mai multe cazuri au fost semnalate la Spitalul „Sfântul Spiridon“ Iași, unitatea care derulează zilele acestea o anchetă privind moartea unui pacient, confirmat în cursul internării cu o infecţie cu bacteria Clostridium difficile.
 
Conform datelor înregistrate la DSP, cel mai mare spital din Moldova a raportat în primele şapte luni ale anului 549 de cazuri de infecţii asociate asistenţei medicale. 
 

Morţile suspecte ale unor bolnavi operaţi la Spitalul „Sfântul“ Spiridon şi confirmaţi, ulterior, cu infecţii cu bacteriile Clostridium difficile şi Klebsiella Pneumoniae, au rămas nesancţionate. Bibiana Balint, în vârstă de 67 de ani, din Iaşi, şi Petru Horodnicu, în vârstă de 63 de ani, din Botoşani, au murit în iunie 2016.
 
„În cazul nostru, ancheta s-a finalizat şi Colegiul Medicilor Iaşi ne-a anunţat că nu poate ancheta apariţia unei infecţii în cursul internării. Tot CMI ne-a precizat că, cel mai probabil, tata-socru a venit cu infecţia din alt spital“, a subliniat, pentru Ziarul de IașiLaurenţiu Tudorache, ginerele botoşăneanului decedat.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...