Vești bune pentru botoșăneni. Opt medici pensionari, apreciați de pacienți, își continuă activitatea la Spitalul „Mavromati”

Cea mai mare unitate sanitară din județul Botoșani se luptă cu o criză acută a lipsei personalului.

Vești bune pentru botoșăneni. Opt medici pensionari, apreciați de pacienți, își continuă activitatea la Spitalul „Mavromati”

Opt medici cunoscuți și apreciați de comunitatea botoșăneană au ieșit la pensie, dar au hotărât să își continue activitatea pentru a le veni în sprijin atât colegilor, cât și pacienților.

Potrivit medicului Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, printre aceste opt cadre medicale se numără dr. Elena Brânză, dr. Ioan Petrescu, dr. Doinița Vera Andronic, dr. Eugenia Miler, dr. Constantin Tudorache și dr. Anton Pârvu.

Decizia lor de a-și continua activitatea este îmbucurătoare, pentru că unitatea sanitară este în deficit de personal.

„Avem solicitarea a opt medici care au ieșit la pensie să își continue activitatea în Spitalul Județean. Sunt medici care au activat pe Secțiile Spitalului Județean și vor continua activitatea fie la Săveni, fie pe blocul principal. Sunt pe medicină internă, diabet, balneofizioterapie pediatrică. Sunt medici primari, cu experiență, care au avizul de continuare a activității medicale și este o onoare. Ei primesc avizul de liberă practică de la o comisie formată din angajați ai DSP-ului și ai Colegiului Medicilor”, a declarat dr. Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1100

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9635

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1304

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...