Vești bune pentru botoșăneni. Opt medici pensionari, apreciați de pacienți, își continuă activitatea la Spitalul „Mavromati”

Cea mai mare unitate sanitară din județul Botoșani se luptă cu o criză acută a lipsei personalului.

Vești bune pentru botoșăneni. Opt medici pensionari, apreciați de pacienți, își continuă activitatea la Spitalul „Mavromati”

Opt medici cunoscuți și apreciați de comunitatea botoșăneană au ieșit la pensie, dar au hotărât să își continue activitatea pentru a le veni în sprijin atât colegilor, cât și pacienților.

Potrivit medicului Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, printre aceste opt cadre medicale se numără dr. Elena Brânză, dr. Ioan Petrescu, dr. Doinița Vera Andronic, dr. Eugenia Miler, dr. Constantin Tudorache și dr. Anton Pârvu.

Decizia lor de a-și continua activitatea este îmbucurătoare, pentru că unitatea sanitară este în deficit de personal.

„Avem solicitarea a opt medici care au ieșit la pensie să își continue activitatea în Spitalul Județean. Sunt medici care au activat pe Secțiile Spitalului Județean și vor continua activitatea fie la Săveni, fie pe blocul principal. Sunt pe medicină internă, diabet, balneofizioterapie pediatrică. Sunt medici primari, cu experiență, care au avizul de continuare a activității medicale și este o onoare. Ei primesc avizul de liberă practică de la o comisie formată din angajați ai DSP-ului și ai Colegiului Medicilor”, a declarat dr. Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Aleșii de la județ au mutat ședința ordinară în online, un consilier îi cere Doinei Federovici socoteală cu datoriile! (video)

Vineri, 26 Iulie 2024
392

Ședința ordinară a Consiliului Județean aferentă lunii iulie a fost organizată, vineri, 26 iulie, în online.Toate proiectele existente pe ordinea de zi au trecut de votul consilierilor...

Cătălin Flutur aduce acuzații grave la adresa lui Valeriu Iftime: „PNL și PSD au făcut un troc la nivel mare...”

Vineri, 26 Iulie 2024
820

La aproximativ o lună de la alegerile locale din 9 iunie 2024, mai exact pe 1 iulie, Cătălin Flutur a avut și prima reacție. Atunci, liberalul care a pierdut cursa pentru funcția de primar al mu...

Persoane dispărute și date în urmărire națională sau internațională, depistate cu ajutorul aplicației e-Dac la Botoșani! (video)

Vineri, 26 Iulie 2024
368

De la începutul lunii aprilie 2024, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani au fost dotați cu terminale mobile, având instalată aplicația e-DAC...