Vești bune pentru botoșăneni. Opt medici pensionari, apreciați de pacienți, își continuă activitatea la Spitalul „Mavromati”

Cea mai mare unitate sanitară din județul Botoșani se luptă cu o criză acută a lipsei personalului.

Vești bune pentru botoșăneni. Opt medici pensionari, apreciați de pacienți, își continuă activitatea la Spitalul „Mavromati”

Opt medici cunoscuți și apreciați de comunitatea botoșăneană au ieșit la pensie, dar au hotărât să își continue activitatea pentru a le veni în sprijin atât colegilor, cât și pacienților.

Potrivit medicului Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, printre aceste opt cadre medicale se numără dr. Elena Brânză, dr. Ioan Petrescu, dr. Doinița Vera Andronic, dr. Eugenia Miler, dr. Constantin Tudorache și dr. Anton Pârvu.

Decizia lor de a-și continua activitatea este îmbucurătoare, pentru că unitatea sanitară este în deficit de personal.

„Avem solicitarea a opt medici care au ieșit la pensie să își continue activitatea în Spitalul Județean. Sunt medici care au activat pe Secțiile Spitalului Județean și vor continua activitatea fie la Săveni, fie pe blocul principal. Sunt pe medicină internă, diabet, balneofizioterapie pediatrică. Sunt medici primari, cu experiență, care au avizul de continuare a activității medicale și este o onoare. Ei primesc avizul de liberă practică de la o comisie formată din angajați ai DSP-ului și ai Colegiului Medicilor”, a declarat dr. Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

Marţi, 23 Aprilie 2024
488

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...

Activistul civic Bogdan Cărăușu a intrat oficial în cursa electorală. „Am înțeles că eu făceam de fapt politică” (foto, video)

Duminică, 21 Aprilie 2024
581

Duminică după-amiază, Bogdan Cărăușu și-a anunțat, oficial, candidatura pentru Consiliul Local al Primăriei municipiului Botoșani, în mod independent.Bogdan Cărăușu activează &...

Pași importanți pentru realizarea Șoselei de Centură a Botoșaniului! (foto, video)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1747

Proiectul pentru realizarea Șoselei de Centură Ocolitoare a municipiului Botoșani a fost scos la licitație. Tronsonul de 10 kilometri va avea continuitate în Drumul Expres Botoșani – ...