Val de pacienți cu gripă și pneumonii la Spitalul din Botoșani, printre aceștia se numără și 14 bebeluși

Mulți dintre botoșănenii care au ajuns la spital au rămas internați din cauza stării grave în care se aflau.

Val de pacienți cu gripă și pneumonii la Spitalul din Botoșani, printre aceștia se numără și 14 bebeluși

Ultimele zile din anul 2023 și începutul anului 2024 au adus un val de prezentări pe toate Secțiile Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani. Peste 400 de botoșăneni au avut nevoie de ajutorul cadrelor medicale.

54 de botoșăneni ajunși la spital acuzau o stare de rău și au fost diagnosticați cu gripă. Dintre aceștia, patru sunt bebeluși, 19 au vârste cuprinse între 1 și 4 ani, nouă între 5 – 9 ani și nouă copii cu vârste cuprinse între 10 și 19 ani. Patru pacienți au peste 65 de ani. Din totalul de 54, doar 22 au rămas internați în spital.

Cei mai mulți pacienți care au apelat la ajutorul medicilor au fost diagnosticați cu viroze respiratorii. Mai precis, un număr de 267 de botoșăneni, dintre care șase bebeluși.  

Cu pneumonii s-au prezentat 92 de cetățeni și 66 au rămas internați. Pacienții cu vârstă sub un an sunt în număr de patru, cu vârste cuprinse între 1 și 4 ani sunt 10, iar între 5 și 19 ani tot 10. Între 20 și 50 de ani sunt în număr de 34, iar între 50 și 84 de ani sunt 33. Peste 85 de ani a fost înregistrat doar un pacient.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
990

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9434

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1301

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...