Vaccinul anti-COVID-19 va ajunge mâine în România

Vaccinul anti-COVID-19 va ajunge mâine în România

Vaccinul anti-COVID-19 va ajunge în România pe 25 decembrie, prima zi de Crăciun, iar campania de vaccinare va începe duminică, 27 decembrie.

Anunțul a fost făcut de președintele României, Klaus Iohannis, care a precizat că în primă fază vor fi vaccinate cadrele medicale.

„Se începe cu o primă tranșă, mai degrabă simbolică, dar deja imediat după Crăciun încep să vină următoarele tranșe de vaccin și așa se va continua, până când toată populația beneficiază de vaccin. Aceste vaccinuri sunt sigure, sunt eficiente, sunt autorizate, la cele mai înalte standarde europene. Și noi, și experții, recomandăm tuturor românilor să fie pregătiți să se vaccineze.”, a declarat Klaus Iohannis.

Lotul „simbolic” de 10.000 de doze va fi transportat la Institutul Cantacuzino. De aici, urmează să fie distribuit către cele 10 centre de vaccinare din țară. Unul dintre aceste centre este organizat la spitalul Matei Balş din București. La acest spital, 750 de cadre medicale s-au înscris pe listă pentru a fi vaccinate. Potrivit unor surse medicale, pacientul „zero”, cel care va fi primul beneficiar al vaccinului anti-COVID-19, este un medic infecţionist în vârstă de 68 de ani.

De asemenea, la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca ajunge, mâine, ultracongelatorul necesar depozitării dozelor de vaccin. Campania de vaccinare în Cluj începe la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, unde 500 de cadre medicale vor fi imunizare duminică.

 

Spune-ne opinia ta