Un spital din județul Botoșani a decis obligativitatea purtării măștii în incinta unității

Măștile vor fi distribuite la poarta unității sau la intrarea în secții. Pe toată perioada cât vor sta în spital, pentru consult sau vizite, cetățenii vor purta mască de protecție.

Un spital din județul Botoșani a decis obligativitatea purtării măștii în incinta unității

Având în vedere contextul epidemiologic, Consiliul Director al Spitalului Municipal Dorohoi a decis obligativitatea purtării măștii atât de întreg personalul spitalului în timpul programului de lucru, cât și pentru pacienți și aparținători. Decizia a fost luată începând din această săptămână, de pe data de 11 ianuarie 2024.

De asemenea, toți pacienții și aparținătorii care se adresează Spitalului Municipal Dorohoi, inclusiv Ambulaor, vor purta mască pe toată perioada cât sunt prezenți în unitate. Măștile vor fi ridicate de la

„Avem dificultăți în anumite sectoare de activitate cu întocmirea graficelor și cu prezența la program din cauza virozelor care sunt destul de numeroase. Și de asta, pentru a ne proteja și personalul, pacienții și aparținătorii, Comitetul Director a decis această măsură”, a declarat pentru dorohoinews.ro dr. Valerian Andrieș, managerul Spitalului Municipal Dorohoi.

Cetățenii care se adresează Spitalului Municipal Dorohoi, atât ca pacienți, cât și aparținători ai pacienților, vor primi mască la intrarea în spital. Pe toată perioada cât vor sta în spital, pentru consult sau vizite, vor purta mască de protecție. Măștile vor fi distribuite de la poartă sau la intrarea în secții.

Această decizie a Comitetului Director al Spitalului Municipal Dorohoi rămâne în vigoare până la scăderea numărului de infecții respiratorii.

La sfârșitul lunii ianuarie se va reanaliza situația epidemiologică și contextul național în Comitetul Director al Spitalului Municipal Dorohoi și se va lua o decizie în acest sens.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

astăzi, 20:14
45

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

astăzi, 19:23
65

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

astăzi, 18:43
74

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...