Un medic din Botoșani îi liniștește pe părinți: Înghețata nu cauzează ”roșu în gât”!

În timpul verii, când temperaturile cresc și soarele strălucește, copiii se bucură de înghețată pentru a se răcori și a-și satisface pofta de dulce. Cu toate acestea, există un mit răspândit printre părinți conform căruia consumul de înghețată poate provoca faringită (roșu în gât) la cei mici.

Un medic din Botoșani îi liniștește pe părinți: Înghețata nu cauzează ”roșu în gât”!

   Foto: demamici.ro

Faringita sau “roșul în gât” este o infecție a căilor respiratorii superioare, care este cauzată în principal de bacterii sau virusuri.

”Contrar credințelor populare, înghețata în sine nu conține nicio substanță care să favorizeze dezvoltarea acestor organisme patogene în gâtul copiilor”, spune dr. Diana Anca Sauciuc, medic specialist ORL.

Mai mult, spune medicul din Botoșani, uneori, înghețata poate chiar ameliora disconfortul cauzat de o inflamație a faringelui. Și asta întrucât proprietățile răcoritoare și ușor anestezice ale înghețatei pot reduce temporar simptomele și pot oferi o senzație de confort în gâtul iritat.

”Este important să înțelegem că faringita este rezultatul expunerii la agenți patogeni specifici, cum ar fi virusurile respiratorii sau bacteriile streptococice. Astfel, pentru a preveni faringita este esențială igiena personală adecvată, evitarea contactului cu persoane infectate și menținerea unui sistem imunitar puternic prin alimentație sănătoasă și odihnă adecvată”, a adăugat dr. Diana Anca Sauciuc.

În concluzie, părinții pot fi liniștiți în privința consumului de înghețată al copiilor lor în timpul verii.

”Aceasta nu este o cauză directă a faringitei, iar plăcerea de a savura înghețata poate fi continuată în voie în zilele călduroase”, ne asigură medicul din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

astăzi, 19:54

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

astăzi, 17:43

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

astăzi, 16:45

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...