Faringita sau “roșul în gât” este o infecție a căilor respiratorii superioare, care este cauzată în principal de bacterii sau virusuri.
”Contrar credințelor populare, înghețata în sine nu conține nicio substanță care să favorizeze dezvoltarea acestor organisme patogene în gâtul copiilor”, spune dr. Diana Anca Sauciuc, medic specialist ORL.
Mai mult, spune medicul din Botoșani, uneori, înghețata poate chiar ameliora disconfortul cauzat de o inflamație a faringelui. Și asta întrucât proprietățile răcoritoare și ușor anestezice ale înghețatei pot reduce temporar simptomele și pot oferi o senzație de confort în gâtul iritat.
”Este important să înțelegem că faringita este rezultatul expunerii la agenți patogeni specifici, cum ar fi virusurile respiratorii sau bacteriile streptococice. Astfel, pentru a preveni faringita este esențială igiena personală adecvată, evitarea contactului cu persoane infectate și menținerea unui sistem imunitar puternic prin alimentație sănătoasă și odihnă adecvată”, a adăugat dr. Diana Anca Sauciuc.
În concluzie, părinții pot fi liniștiți în privința consumului de înghețată al copiilor lor în timpul verii.
”Aceasta nu este o cauză directă a faringitei, iar plăcerea de a savura înghețata poate fi continuată în voie în zilele călduroase”, ne asigură medicul din Botoșani.