Un cardiolog din Botoșani ne oferă cinci sfaturi cruciale: ”Să luăm măsuri acum pentru o inimă sănătoasă pe termen lung!”

Prevenția este cea mai sigură cale pentru evitarea problemelor grave de sănătate. Un medic specialist cardiolog din Botoșani ne oferă și soluțiile cele mai sigure pentru a nu ne îmbolnăvi.

Un cardiolog din Botoșani ne oferă cinci sfaturi cruciale: ”Să luăm măsuri acum pentru o inimă sănătoasă pe termen lung!”

 Dr. Ruxandra Toderiţă  

Dr. Ruxandra Toderiţă, medic specialist cardiolog în Botoșani, a studiat Medicina la Universitatea de Medicină și Farmacie "Gr. T. Popa" Iași, absolvind în anul 2015. De atunci se află în mijlocul pacienților, însă preocuparea sa nu se îndreaptă doar către tratarea bolilor, ci și către prevenție.

 

Astfel, medicul ne oferă ”cinci sfaturi cruciale” pentru o inimă sănătoasă.

”Dragii mei, sănătatea inimii noastre este neprețuită! Ca medic cardiolog, vreau să vă împărtășesc 5 sfaturi simple pentru a vă menține inima sănătoasă”, spune dr. Ruxandra Toderiţă, medic specialist cardiolog.

Cele cinci sfaturi sunt:

1.Mâncați sănătos: Adoptați o dietă bogată în legume, fructe, cereale integrale și proteine. Consumați pește cel puțin o dată pe saptămană. Limitați consumul de grăsimi saturate, carne procesată, zahăr și excesul de sare.

2.Exercițiul fizic regulat: 30 de minute de activitate fizică moderată zilnic poate face minuni pentru inima dvs. Mersul pe jos, înotul sau ciclismul sunt opțiuni excelente.

3.Controlul tensiunii arteriale: Monitorizați-vă tensiunea arterială și urmați indicațiile medicului pentru a o menține în limite normale.

4.Nu fumați: Fumatul este un factor de risc major pentru bolile de inimă. Renunțați la acest obicei cât mai curând posibil.

5.Somn adecvat: Asigură-te că ai un somn de calitate, de aproximativ 7-8 ore pe noapte. Somnul insuficient poate crește riscul de boli de inimă.

”Să luăm măsuri acum pentru o inimă sănătoasă pe termen lung! Împărtășiți aceste sfaturi cu cei dragi pentru a contribui la o lume mai sănătoasă”, a transmis dr. Ruxandra Toderiţă, medic specialist cardiolog.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
19

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
32

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
158

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...