Sute de operații laparoscopice efectuate la Spitalul Mavromati. Cel mai în vârstă pacient a avut 102 ani - FOTO

Sute de botoșăneni au ales să își trateze prin intermediul unei operații laparoscopice afecțiunile de care sufereau.

Sute de operații laparoscopice efectuate la Spitalul Mavromati. Cel mai în vârstă pacient a avut 102 ani - FOTO

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Mavromati, în cursul anului 2016 pe Secția chirurgie generală au fost efectuate aproximativ 600 de operații laparoscopic.

Media de vârstă a pacienților a fost de 55 de ani. Cel mai tânăr pacient operat laparoscopic a avut, iar cel mai în vârstă 102 ani.

Durata medie a intervenției chirurgicale este de 30 de minute, iar recuperarea posoperatorie este de scurtă durată pacienții putând să își reia activitățile zilnice după aproximativ 24 de ore de la intervenția chirurgicală.

"Patologia chirurgicală care se poate rezolva laparoscopic în cdrul Secțieie chirurgie generală de la Spitalul Județean este colecistită acută, apendicită acută, hernie hiatală, ulcerul perforat, varicocelul, rezecția anterioară de rect", a precizat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati.

Chirurgia laparoscopica numita si chirurgie minim invaziva sau celioscopie este o tehnica chirurgicala moderna in care operatiile intraabdominale se efectueaza prin incizii mici (de obicei 0.5-1.5 cm), spre deosebire de inciziile mari necesare in chirurgia clasica






 

 

 

Spune-ne opinia ta