Sute de botoșăneni au ajuns la spital cu afecțiuni respiratorii, în ultima săptămână

Sute de botoșăneni au ajuns la spital cu afecțiuni respiratorii, în ultima săptămână

În ultima săptămână, mai precis perioada 27 martie – 4 aprilie, peste 100 de botoșăneni, atât copii, cât și adulți, au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și Pediatrie, cu afecțiuni respiratorii, au anunțat reprezentanții Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani.

Aceștia s-au prezentat la spital cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, iar 12 dintre ei au rămas internați în spital, din cauza stării de sănătate complicată.

„În perioada 27 martie – 4 aprilie s-au prezentat un număr de 128 de persoane, atât copii, cât și adulți, cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare. 12 au necesitat internare, majoritatea fiind adulți”, a declarat Ioan Asaftei, purtător de cuvânt al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

De asemenea, în această perioadă au mai ajuns la spital și un număr de 112 pacienți, diagnosticați cu pneumopatie acută, dintre care 48 doar au fost consultați la camera de gardă, în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Pediatre, dar și adulți, iar 64 au rămas internați.

Copiii care au ajuns la spital au vârste cuprinse între 0 și 14 ani.

Cei mai mici pacienți sunt nouă bebeluși cu vârstă sub un an, care au rămas internați, iar cei mai vârstnici, doi la număr, au peste 85 de ani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1232

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9786

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1310

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...